To je to što me zanima!

Šefica Porezne: Blokirajte sve tvrtke koje nisu platile porez!

Ravnateljica Porezne kaže da je država svima koji su to zatražili dala obročnu otplatu duga, tako da ne postoji razlog da se sada dužnicima gleda kroz prste
Vidi originalni članak

Ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović-Smiljanec zatražila je u srijedu od svih ispostava poreznih uprava da žurno, a najkasnije u roku od 30 dana, donesu rješenja o blokadi računa svih tvrtki i obrtnika koji nisu platili dospjele porezne obaveze. 

U tvrtkama blokada će se provesti za dospjela potraživanja veća od 50.000 kuna, a kod obrtnika 20.000 kuna.

Ravnateljica Čavlović-Smiljanec za svoj žurni dopis kaže da je uobičajen u komunikaciji s poreznim ispostavama i referentima te da na njega ne treba gledati kao na iznimku ili pokazatelj alarmantnog stanja s prikupljanjem poreza. 

- To je naš posao. Naplata poreznih prihoda prvi je prioritet Porezne uprave – rekla je ravnateljica za Večernji list

Ona kaže da je država u dosadašnjim postupcima nagodbe i prolongiranja dugova svima koji su to zatražili omogućila obročnu otplatu duga, u pripremi je zakon kojim će se nagoditi i s građanima, tako da ne postoji razlog da se dužnicima gleda kroz prste. 

– Blokade su naš svakodnevni posao. Ne želimo se dovesti u situaciju da se dug gomila kao prošlih godina. Svima smo dali mogućnost da riješe stare dugove i očekujemo da se poštuju obaveze – kategorična je ravnateljica Porezne uprave. 

Šefovi poreznih ispostava već su u četvrtak sve raspoložive referente usmjerili na izdavanje rješenja, tako da se u narednim danima može očekivati povećan broj blokiranih računa. 

Idi na 24sata

Komentari 153

  • MALI IVICA_1 28.02.2013.

    kad če blokirat državu i državne firme i para državni aparat jer tu počinje sva nelikvidnost

  • bbbdado 26.02.2013.

    Šefice, ovo vam je krivi potez

  • mateja17_1 26.02.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare