To je to što me zanima!

Šefica Uskoka podnijela ostavku

U priopćenju stoji kako je glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek tijekom ranih poslijepodnevnih sati 18. travnja 2023., zaprimila pisani zahtjev ravnateljice za prestankom rada
Vidi originalni članak

Šefica Uskoka Vanja Marušić podnijela je ostavku, a vijest je objavljena na stranicama DORH-a.

U priopćenju stoji kako je glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek tijekom ranih poslijepodnevnih sati 18. travnja 2023., zaprimila pisani zahtjev ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) Vanje Marušić za prestankom rada u USKOK-u iz osobnih razloga.

Sukladno odredbi članka 10. stavka 4. Zakona o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek proslijedila je navedeni zahtjev ministru pravosuđa i uprave s obzirom da ministar pravosuđa i uprave treba dati svoju suglasnost za prestanak rada ravnateljice Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske će, ako ministar pravosuđa i uprave da svoju suglasnost i kada ona bude zaprimljena u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske, donijeti odluku povodom navedenog zahtjeva. Državno odvjetništvo Republike Hrvatske će o svim ostalim informacijama pravovremeno obavijestiti javnost, objavio je DORH.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • 18.04.2023.

    Vjerojatno i mala djeca u vrtićima već znaju zašto…….

  • HDZ n1 18.04.2023.

    Treba pobjeći glavom bez obzira 😂😂

  • dokjehadezeanemanapretka 18.04.2023.

    Nazovimo aferu Žalac i sve druge pravim imenom. Naime svi znamo da su ovu i druge afere najprije otkrili novinari i mnogo pisali o tome. DORH i Uskok se nakon toga pokrenuli i sve proučili, te zaključili da tu nema kaznenog djela (ups!) te stavili taj slučaj pod tepih ili u ladicu, vjerujući da će vrijeme i ovo zaboraviti kao i mnoge druge slučajeve. Vjerujem da je Plenkovićev telefonski razgovor doprinio tome, jer dovoljno je da on digne slušalicu i nazove DORH. Zbog korupcije i kriminala Plenković je smijenio 22 ministara, i nikada do SMS-ova nikakve malverzacije nisu došle do njega. No, vidimo da to nije baš bilo tako, da je on manje više sve znao, ali je šutio ili podržavao sve... Očito nisu računali na OLAF. Ne zanima me da li je gđa. Laptoš postala Zoro, već da se malverzacije, lopovluk i kriminal procesuiraju i kazne oni koji su se ogriješili o zakone. Tako mi Borga, iako je to nevjerojatno, Plenković je nagrađivao sve aferaše, jedni su dobili mjesto viceguvernera, drugi su dobili Podravku u ruke, a mnogi su nakon smjene s ministarskog mjesta postali zastupnici u Saboru. Eto ti "kazne" na HDZ-ov način.Zlata Hrvoj Šipek trebala je odstupiti – ili biti smijenjena, svejedno – i zbog mnogo benignije stvari od te s ‘kninskom kraljicom’. Kao što je AP trebao dobro promisliti kako odgovoriti na škakljive sms-ove koji cure u medije i koji i njegov ugled ozbiljno kompromitiraju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare