To je to što me zanima!

Šeficu MMF-a neće optužiti za zloporabu položaja i ovlasti

Christine Lagarde je zanijekala zloporabu novčanih sredstava, te je odbacila tvrdnje da je tajkun dobio povlašteni položaj zbog potpore Sarkozyju tijekom kampanje
Vidi originalni članak

Francuski sud donio je danas odluku da šefica Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde neće biti podvrgnuta istrazi te ju je ujedno imenovao ''pomoćnom svjedokinjom'' na suđenju u skandalu oko isplate novca tajkunu Bernardu Taipi. Njemu je, precizira BBC, u vrijeme dok je Lagarde obnašala dužnost ministrice financija u toj zemlji isplaćeno oko 400 milijuna eura.

Lagarde je zanijekala bilo kakvu zloporabu novčanih sredstava te je odbacila tvrdnje da je tajkun dobio povlašteni položaj zbog potpore koju je tijekom predizborne kampanje pružio Nicolasu Sarkozyju.

Tapie, bivši televizijski voditelj i vlasnik nogometnog kluba koji je 90-ih sjedio na čelu Adidasa, optužio je banku Credit Lyonnais za prijevaru i profitiranje od prodaje njegove tvrtke 1993. godine nudeći novim vlasnicima kredite posebne kamatne stope. U aferu je automatski, kao vlasnik banke, upletena i francuska vlada koja je još 1995. spasila banku od propasti.

Lagarde, bivša ministrica financija, odlučila je sastaviti posebnu porotu za arbitražu koje je 2008. godine odlučilo je kako banka kao odštetu Tapieu mora isplatiti 240 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • vekavac 26.05.2013.

    baba je na visokoj grani u krošnji drveta zvanog EU i vrapčići ne mogu do nje.Pošto je poznato da vrana vrani oči ne kopa baba je sigurna.

  • MI-MA 25.05.2013.

    Još jedna prestava za javnost. Dok ima brava bit će i prestava.

  • Hasenfefer 25.05.2013.

    NAKON OVOG VIDI SE DA JE MMF LEGLO korupcije kaj dela u korist POLITIČARA, KRUPNOG KAPITALA, BANAKA i SIVIH. tako da je izgubio svaku vjerodostojnost nek si u Engleskoj i Francuskoj dele savjete

Komentiraj...
Vidi sve komentare