To je to što me zanima!

Šefovi Telekoma pratili tko se s kim seksao u Zagrebu

U Hrvatskom Telekomu kažu da nemaju saznanja o ovom slučaju, no napisi u njemačkim medijima su ih zabrinuli, te očekuju punu istragu i sankcije
Vidi originalni članak

Deutsche telekom ponovno se našao u središtu skandala, nakon što je njemački ekonomski časopis Handelsblatt otkrio da je središnjica tvrtke špijunirala svoje zaposlenike u podružnicama po cijelom svijetu. Na njihovoj meti našla se i zaposlenica Hrvatskog Telekoma. Prema pisanju lista privatni detektivi su do detalja ispitali život Hrvatice koja se prijavila za jednu od vodećih pozicija u HT-u. Nakon istrage u izvještaju su je opisali kao ženu velikih seksualnih apetita koja voli starije muškarce, koji su čak pobrojani poimenice.
 - Maja (ime promijenjeno) je na glasu da je u krevetu vrlo iskusna i maštovita - stoji u izvještaju. Detektivi su provjeravali i njenu sestru za koju je rečeno da je previše seksualno slobodna. Privatnu istragu pokrenuli su i protiv dvojice muškaraca, za koje su za jednog napisali da je 'najobičniji pijanac', a drugog su opisali riječima 'korumpirani štakor. Handelsblatt je otkrio i kako je kompanija čak koristila usluge Njemačke tajne službe kako bi doznala sve o svojim zaposlenicima. Deutsche Telekom je optužbe komentirao riječima kako je ženu špijunirao kao 'pokus' za zapošljavanje budućih zaposlenika, ali je odjel za upravljanje ljudskim potencijalima odbio takvu vrstu istraživanja zaposlenih. Bivši savjetnik za sigurnost Deutsche Telkoma ispričao je za Handelsblatt da je Telekom špijunirao više zaposlenika i to ne samo u Hrvatskoj, nego i u Makedoniji, Sloveniji i Mađarskoj.
 - Špijuniranje u tim zemljama je sasvim normalno jer šefovi moraju znati s kakvim ljudima u takvim zemljama imaju posla - otkrio je bivši savjetnik. U skandal su, piše Der Spiegel, umješani i bivši šef Telekoma Klaus Zumwinkel i bivši predsjednik uprave Kai-Uwe Ricke. Oni su doznali za špijuniranje, ali ih nisu osudili već su zatražili da se špijunaža nastavi. Deutsche Telekom već je ranije poznat po špijuniranju zaposlenika, nakn što je u javnost procurilo da je uprava tvrtke pregledavala bankovne podatke više od 10.000 radnika kao bi vidjeli je li netko od njih korumpiran.

HT: ZABRINUTI SMO I OČEKUJEMO ISTRAGU
Direktorica sektora korporativnih komunikacija u HT-u Alemka Lisinski kazala je kako u HT-u nemaju nikakvo saznanje o slučaju o kojem pišu njemački mediji.
 - S punom poslovnom i moralnom odgovornošću tvrdimo kako takvo ponašanje nema nikakve veze s našom kompanijom i našom praksom, kako u zapošljavanju, tako i u tretiranju zaposlenika - stoji u priopćenju HT-a. Dodaje kako su ih napisi duboko zabrinuli, te da smatraju kako istraga mora pokazati je li stvarno bilo špijuniranja njihovih zaposlenika. Ukoliko se otkrije da je to istina, odgovorni, kaže HT u priopćenju, moraju snositi pune konzekvence.

STASI: KATARINA SE SEKSA 36 MINUTA
Katarina Witt, jedan od najpopularnijih klizačica, bila je štićenica Stasija, tajne službe bivšeg DDR-a. Nadzirali su je od njezine osnovne škole do raspada DDR-a. Ikoni DDR-a čak su mjerili vrijeme koliko dugo vodi ljubav. U dosjeu je pisalo 36 minuta.

VLASNIK KONOBE SNIMAO KONOBARICU U NJENOJ SOBI
Konobaricu Manuelu L. (23) iz Tinjana u Istri bivši šef Dorijano Voltić, vlasnik konobe, potajice je snimao skrivenom kamerom koju je postavio u sobi iznad konobe gdje je živjela. Ona je, nakon što je saznala da ju je šef snimao dok je bila s dečkom, oboljela od PTSP-a. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • konjina 01.07.2010.

    sad bu skužili da sam iskarao mudrinića

  • palača 25.05.2009.

    kaj je najgore i pojedinci te mogu slusati danas,danas su telefoni digitalni,kad su bili analogni moglo se teze slusat fiksne.danas ukucate neku sifru za nokiju,i to postoji pa nazovete broj neki na nokiji taj i slusate sa strane govor kaj pricaju.ko se kuzi sve moze,sve danas postoji.a serveri di citas nekom poruke na mobitelima,da ne govorim upad u stranice otvorene pa deca stavljaju slike a ne kuze da se u to lako moze uci.ima danas privatnih det agencija,imaju opremu i oni dobru neki i ne vjerujem da ju ne koriste nezakonito,pa kemijske-olovke,prisluskivaci za mobitele...naivno je misliti da se nista ne moze ili da nije nemoguce,da znate.kad pricate nesto pazite di pricate i sta saljete.ako hoce glas vam prepoznaju i cuju izgovorene rijeci cak i na buci na nekom stadionu ako hoce policija i sluzbe,vjerojatno i privat detektivimi smo za vrijeme rata jos preko djecjih voki tokija onda upadali slucajno susjedima u telefone.sva sredstva za napajanje moci ce bit sredstva za prisluskivan

  • kritosa 24.05.2009.

    Mislim da nije u redu to šta rade. ja da sam na mjestu te jadne žene, tužila bi njih zbog zadiranja u privatni život. To nikako nije u redu. Ako ništa drugo imaju besplatnu reklamu u novinama. Možda im je upravo to bio cilj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare