To je to što me zanima!

Šefu HGK našli još jednu plaću

Šef HGK-a Luka Burilović mjesečno prima oko 60 tisuća kuna, jer uz plaću u HGK prima i naknadu za tri nadzorna odbora, Ine, Podravke i Badela 1862. Još je i u upravi državnog Fonda za zaštitu okoliša
Vidi originalni članak

Index je objavio da Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, prima još 4000 kuna mjesečno kao član nadzornog odbora tvrtke Badel 1862.

Time je ukupan mjesečni iznos koji primi šef HGK-a oko 60 tisuća kuna, jer osim što prima 23 tisuće kuna u HGK, Burilović još prima naknadu za dva nadzorna odbora, Ine i Podravke, a još je i u upravi državnog Fonda za zaštitu okoliša.

'ŽELIM BITI TRANSPARENTAN' Burilović: Da, moja plaća u HGK je 23.000 kuna. Nekima se to čini puno, ali ja radim 30 godina

Podsjećamo, jučer je Index objavio da je plaća Luke Burilovića 23.000 kn, što su im potvrdili iz Hrvatske gospodarske komore. Burilović je potom gostovao u emisiji Otvoreno gdje je rekao kako radi 30 godina i da je razumljivo da se to nekima čini puno.

BURILOVIĆEVA PRIMANJA Otkrili da šef HGK mjesečno zarađuje više od 56.000 kuna

- Hrvatska gospodarska komora nije državna institucija nego je stručno-poslovna organizacija, ja nisam državni dužnosnik. Ne podliježem Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, ali sam rekao da želim biti transparentan. Kao čovjek koji se 30 godina bavi poduzetništvom i još od devedesete ima svoju tvrtku, naravno da imam i neke druge prihode koje sam u ovih 30 godina stvarao i da s obzirom na ove okolnosti gdje ljudi teško žive to možda za nekoga izgleda jako puno, potpuno mogu razumjeti - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 244

  • gladan narod 03.02.2021.

    koji je to lumen da može istovremeno obavljati tolike dužnosti.....zbilja se isplati studirati u Banja Luci

  • Ivan 1995 03.02.2021.

    Nije mi jasno koliko dnevno radiš sati. Za voditi poslove u tolikim firmama sa tolikim primanjima, trebao bi raditi oko 30.sati. Kako je to moguće ako dan traje 24.sata.Nadzorni odbori....... Za što to služi, da kazeš ja nisan znao što oni rade, pa valjda si na tom mjestu da znaš što oni rade. Za što si odgovoran, da primiš plaću a sve ode u p.... M....... ! Daj ne s... ! To je lopovluk na Hrvatski način, mafija koji država podupire !

  • NevenŠare 03.02.2021.

    Stoka uhljebničkaa !! I da je jedan !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare