News

Komentari 476

Burilović: Da, moja plaća u HGK je 23.000 kuna. Nekima se to čini puno, ali ja radim 30 godina

Burilović: Da, moja plaća u HGK je 23.000 kuna. Nekima se to čini puno, ali ja radim 30 godina

Burilović je istaknuo kako su neki navodi o njegovim mjesečnim prihodima točni, kao što je to plaća od 23.000 kuna, no da neki nisu. Rekao je kako radi 30 godina i da ima druge prihode koje je stvarao

Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) gostovao je sinoć u HRT-ovoj emisiji Otvoreno. Na upit da komentira činjenicu da prima 23.000 kuna plaće u HGK, a da mu mjesečni prihodi uz sva primanja u nadzornim odborima iznose 56.000 kuna, Burilović je rekao da su neki navodi točni, a neki nisu. 

Potvrdio je da njegova mjesečna plaća u HGK iznosi 23.000 kuna. 

- Ja sam danas inzistirao da se objavi moja plaća s obzirom na to da, da podsjetim, Hrvatska gospodarska komora nije državna institucija nego je stručno-poslovna organizacija, ja nisam državni dužnosnik. Ne podliježem Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, ali sam rekao da želim biti transparentan - rekao je Burilović. 

- Kao čovjek koji se 30 godina bavi poduzetništvom i još od devedesete ima svoju tvrtku, naravno da imam i neke druge prihode koje sam u ovih 30 godina stvarao i da s obzirom na ove okolnosti gdje ljudi teško žive to možda za nekoga izgleda jako puno, potpuno mogu razumjeti - rekao je. 

Dodao je kako ima još primanja u nekim institucijama i preko svog privatnog biznisa, no da smatra da nije umjesno govoriti o vlastitim privatnim poduzetničkim aktivnostima.