To je to što me zanima!

Šeik Ayman al-Zawahiri je novi najtraženiji čovjek na svijetu

Šeik Ayman al-Zawahiri proglašen je novim šefom Al-Qaide. Zawahiri je bio "desna ruka" Osame Bin Ladena te se očekivalo da će naslijediti ulogu vođe organizacije
Vidi originalni članak

Al-Qaida je mjesec dana nakon ubojstva Bin Ladena izabrala novog vođu. Ayman al-Zawahiri poznat je kao "desna ruka" Bin Ladena te mozak napada na njujorške Twinse. Zawahiri potječe iz bogate, politički utjecajne obitelji iz Egipta. Godinama je član Al-Qaide i sudjelovao je u osmišljavanju mnogih terorističkih napada.

U proglašenju novog vođe Al-Qaida je izjavila da će Zawahirija pratiti Bog u svim njegovim borbama te da će on biti dobar amir (vođa) organizacije. Zawahiri je prije tjedan dana najavio da će se Bin Laden i dalje boriti za svoje ciljeve čak i iz groba te da smrt vođe neće zaustaviti napade.

- Vođa je preminuo, no to ne znači da je naša borba gotova. Neka nam na našem putu pomogne Bog i neka bude milosrdan prema našem preminulom vođi. Džihad nije gotov, sveti rat će se nastaviti - izjavio je Zawahiri kako piše BBC.

Najavljeni su novi teroristički napadi za ovo ljeto, Al-Qaida je najavila de će napasti London i druge velike gradove u Europi.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • TheCroatianjudge 17.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • lacosta01 16.06.2011.

    jkj

  • lacosta01 16.06.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare