To je to što me zanima!

Seizmolog Kuk o potresima koji su uzdrmali Zagreb i okolicu: Par tjedana imamo 'potresiće'

Seizmolog Krešimir Kuk rekao je kako već par tjedana imamo sitne potrese na području Zagreba. Dodaje da su potresi, iako slabi, bili dovoljno snažni da izazovu uznemirenost među građanima
Vidi originalni članak

Podrhtavanje tla malo prije 2 sata ujutro osjetilo se kod Markuševca i uznemirilo brojne građane Zagreba i okolice. Iz Seizmološke službe izvijestili su kako je prvi potres bio u 1.55 sati, magnitude 1,9 Richtera. Tri minute kasnije uslijedio je još jedan potres, magnitude 2,8 Richtera.

Procijenjeni intenzitet potresa u epicentru je II-III stupnja EMS, odnosno III-IV stupnja EMS - navela je Hrvatska seizmološka služba

SNAŽNA PODRHTAVANJA Detalji potresa kod Zagreba, javila se i seizmološka služba, građani uplašeni: 'Ovo je užas'

Što to znači za građane otkrio nam je seizmolog Krešimir Kuk.

-  Već par tjedana mi imamo sitne potresiće na području Zagreba, slabiju aktivnost koja neko vrijeme nije postojala. Više od toga se ne može reći. Noćas je bilo više slabijih, ali ova dva su se jače osjetila na području grada. 2.8 magnitude, iako slabi potresi, dovoljno jaki da izazovu određenu uznemirenost, kao i to što se dogodio u noći - objasnio nam je Kuk.

 

Idi na 24sata

Komentari 104

  • pavic.nika 08.03.2024.

    Pa sto sad netko misli da je smijesno sto smo imali potrese? Nemojte se zajebavati s tim, ljudi su stradali i napravljena je velika steta.

  • mlakar.lena 08.03.2024.

    Kako zanimljivo da nas strucnjak upozorava na potresice. Nadam se da ce nadlezne institucije poduzeti potrebne korake kako bismo bili bolje pripremljeni za buduce potrese.

  • filip.broz 08.03.2024.

    Par tjedana potresice? Pa nije ovo za zajebavanciju, treba ozbiljno shvatiti situaciju i uloziti u adekvatnu zastitu od potresa. Budimo realni.

Komentiraj...
Vidi sve komentare