To je to što me zanima!

Šeks: Protiv Polančeca se ne vodi politički proces...

Potpredsjednik HDZ-a naglašava da Polančecu ne smješta vrh HDZ-a. Objašnjava i da se protiv Damira Polančeca uopće ne vodi politički proces
Vidi originalni članak

Protiv Damira Polančeca ne vodi se nikakav politički proces, kazao je potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks. On je također odbacio teze Polančecovog odvjetnika Nobila koji u svojim izjavama prokazuje premijerku Kosor da stoji iza smještanja kaznenog progona bivšem potpredsjedniku Vlade. Pozove li se članove Vlade da daju iskaz u ovom slučaju, Šeks kaže da će se oni u okviru zakona i odazvati.
- Premijerka Kosor, Vlada ni vrh HDZ ne čine  ništa ni da bi utjecali na bilo koje tijelo kaznenog progona, ni da bi protiv Damira Polančeca vodili politički montiran proces. To se ne čini niti da bi izručenjem nekoga od bivših članova Vlade tijelima kaznenog progona Pilatovski oprali ruke i rješavali se svog bivšeg člana Vlade, potpredsjednika ili ministra - rekao je Šeks.
Nobilove teze smatra političkim udarom na vrh HDZ-a, a smatra i da odvjetnik na taj način vrši pritisak na pravosuđe. Hoće li se protiv Nobila zbog toga pokrenuti stegovni postupak ovisi o Odvjetničkoj komori. HDZ-ovci su kazali i da se u slučaju davanja jeftinije struje mostarskom Aluminiju ne smije miješati političko-gospodarska odluka s kaznenom odgovornosti. Ne postoji politička odgovornost tadašnje potpredsjednice Vlade koja je odluku o jeftinijoj struji i privatizaciji TLM-a potpisala, jer su to bile dobre odluke, kazao je Andrija Hebrang.
- Svi koji su se u Vladi i HDZ-u složili s tom odlukom ne mogu znati je li ju netko zloupotrijebio i nešto stavio u džep - rekao je Hebrang. HDZ odbacije zahtjeve riječkog SDP-a za ostavkom premijerke Kosor, jer je navodno Sloveniji obećala izlaz na otvoreno more u zamjenu za potporu ulasku Hrvatske u EU. 

ODGODIT ĆE SMANJENJE POVLAŠTENIH MIROVINA?
U HDZ-u kažu i da nisu dobili zahtjev HVIDRA-e koja traži da se 10-postotno smanjenje povlaštenih mirovina odgodi do ukidanja druge stope kriznog poreza. Kada prime zahtjev spremni su o njemu razgovarati, ali upozoravaju da svako odgađanje provedbe mjera za oporavak može ugroziti proračun.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • JerkoKC 14.05.2010.

    tri ogavna tipa,a ovaj desni najogavniji.

  • pamy 14.05.2010.

    \"Premijerka Kosor, Vlada ni vrh HDZ ne čine ništa ni da bi utjecali na bilo koje tijelo kaznenog progona\" znači inače to rade??

  • džag 14.05.2010.

    glasno govornici mafije u aps s njima polančecu imunitet

Komentiraj...
Vidi sve komentare