To je to što me zanima!

Šelebaj odlazi iz Peveca, sada slijedi stečaj tvrtke?

Zbog opstrukcija Zdravka Peveca otkazani su sastanci s dobavljačima i vjerovnicima, koji su već prije bili dogovoreni, rekao je Vladimir Šelebaj Sellier
Vidi originalni članak

Vladimir Šelebaj Sellier priopćio je kako Zdravko i Višnja Pevec opstruiraju njegov rad te da više ne može biti krizin menadžer u Pevec Grupi. Početkom listopada Šelebaj je postao predsjednik Uprave nekad uspješnog trgovačkog lanca, koji sada grca u dugovima. Šelebaj upozorava kako je rok za spašavanje 2500 zaposlenih, 1600 dobavljača te vjerovnika, vrlo kratak.
- Zbog stalnih opstrukcija Zdravka Peveca otkazani su već dogovoreni sastanci vodećim dobavljačima i vjerovnicima, iako su neki od njih prihvatili plan restruktriranja i mogućnost da dio svojih potraživanja pretvore u dionice Pevec Grupe - kaže Šelebaj. Dodaje kako su Višnja i Zdravko odbili potpisati punomoć dovjetniku koja je preduvjet za vođenje pregovora.
- Ovakvim ponašanjem vlasnika i gubljenjem dragocjenog vremena za Pevec Grupu stečaj se nameće kao jedni ishod - zaključio je Šelebaj.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • vinine 23.10.2009.

    pevec nije propao nego su propali proizvođači, ljudi koji su digli kredite da naprave plastenike,da pokrenu neku proizvodnju računajući na njega kao kupca ili tržište...on im platio nije,..pevec je siguran i težak milione možda milijarde...pare nisu mogle nestat roba je prodana,prodajni centri nisu njegovi kamioni nisu njegovi ništa on nije kupio sve je to pod najmom ili leasingom...većih investicija nije imao radio je dobro godinama...posta je previše gladan a mi smo malo tržište počeo je experimentirat kamioni ,srbija vidio da ne ide kako je zamislio počeo gubit kontrolu i sisat vlastit firmu izvukao pare i sad se pravi grbav jer to može u ovoj državi...ja propa, (pa propa je i madof ali sad leži u americi doživotno) sad bi trebala država oprostit porez jer će radnici ostat bez posla(gluha ucjena vlastite države) pa bi trebao doći neki glupi ulagač i spasiti nešto što on sustavno krade od kada je krenulo nizbrdo...i ako ne uspije nikom ništa ,stečaj i uja vuk magarca.

  • manitou 22.10.2009.

    čuj ti ovog lažnog grofa...ko da slušam sir olivera...krizni menadžer...danas je stvarno svatko menadžer a i pevec je usro motku što se doveo tako nisko da ovisi o par milijuna eura biti ili ne biti...pa mu se ponudio šelebaj sellier schwepper shevrolet coupe

  • jagodica28 22.10.2009.

    Pevec je svoj lanac trgovina prebrzo širio, a kako danas trg. centri rastu ko gljive, a ponuda je gotovo svugdje ista, premalo je kupaca na toliki opseg trg. centara, došla je recesija, kupovna moć se smanjila, i eto... nažalost uz silne kredite i druge obveze dolazi do ovoga otpuštanje radnika, koji su i ovako iskorištavani do max.

Komentiraj...
Vidi sve komentare