To je to što me zanima!

Seljaci zadovoljni: Postigli sporazum s premijerkom

Sporazum će prezentirati seljacima i ako im bude prihvatljivo maknut će traktore s ceste već u srijedu navečer. Sporazum sadrži osam točaka
Vidi originalni članak

Nakon tri sata pregovora, oko 20.00, postignut je dogovor između petero predstavnika seljačkih udruga i premijerke Kosor te resorog ministra Čobankovića.
- Sporazum ćemo prezentirati našim seljacima i ako je to ono što im je prihvaljivo maknut ćemo se s ceste još večeras, jer nema smisla ljude držati na cesti do ponedjeljka - kazao je Tomislav Pokrovac, ispred koordinacije seljačkih udruga iz pet slavonskih županija. U sporazumu koji sadrži osam točaka, između ostalog, predviđeno je da se do ponedjeljka regulira odnos s bankama odnosno da se uz pomoć mjenica prebiju dugovi prema seljacima zbog neisplaćenih poticaja za 2008. godinu. Pokrovac vjeruje da će se potpisano i ispuniti.
- Ako se sporazum ne bi ispunio, mi znamo gdje su naši traktori i gdje je cesta. No, ovoga puta ćemo stvarno probati vjerovati da do toga više neće doći - kazao je. Kosor je također zadovoljna postignutim dogovorom, ali i činjenicom da poljoprivredni proizvođači razumiju proračunsku situaciju. Kazala je da će osobno nadzirati provodi li se sporazum i najavila da će se s njima susresti u srpnju u Slavoniji kako bi se upoznala s problemima i životom poljoprivrednika. Na sastanku je bilo riječi o odštetama seljacima zbog poplava.
- Nastojat ćemo maksimalan napor uložiti prema seljacima koji su ostali bez cijele ljetine kako bi se oni što prije i što pravednije obeštetili - kazala je Kosor. Dogovoreno je i da će se o cijeni pšenice raspravljati idućih dana. Pokrovac je, ulazeći na sastanak u 17 sati rekao kako seljaci imaju i dodatne zahtjeve, ali nije htio otkriti koje.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • dusansk 23.06.2010.

    Džaba im sve, love nema !!!

  • nema me 23.06.2010.

    Mislim da ni sami seljaci neznaju vise sta hoce ,da su dosta izgubljeni u prostoru i vremenu.

  • erker 23.06.2010.

    ok, malogradanstino. U 2010 nema poticaja. Kruh 15kn. mlijeko 10 kn. meso 70 kn. ili vam se vise svida piletina iz Brazila, mlijeko 7 klase iz Bangladesa ili 3 godine smznuta junetina iz V.Britanije sa malo kravljeg ludila. Dobar tek!

Komentiraj...
Vidi sve komentare