To je to što me zanima!

Senat odlučio: Suspendirali su dekanicu Filozofskog fakulteta

Odluku o suspenziji dekanice Filozofskoga fakulteta rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras donio je zbog ozbiljnoga i trajnoga kršenja zakona i Statuta Sveučilišta u Zagrebu, priopćili su
Vidi originalni članak

Senat Sveučilišta u Zagrebu potvrdio je odluku Damira Borasa o suspenziji dekanici prof. dr. sc Vesna Vlahović-Štetić. Podsjetimo, odluka o suspenziji dekanice potaknula je studente Filozofskog na prosvjede koji su se u utorak okupili ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu i prošetali do Markovog trga. 

Priopćenje Sveučilišta u Zagrebu prenosimo u cijelosti: 

Senat Sveučilišta u Zagrebu na 11. redovitoj elektroničkoj sjednici, koja je održana 14. srpnja 2020. u vremenu od 12 do 18 sati, potvrdio je odluku rektora prof. dr. sc. Damira Borasa o suspenziji prof. dr. sc. Vesne Vlahović-Štetić s dužnosti dekanice Filozofskoga fakulteta.

Senat je odluku donio dvotrećinskom većinom od ukupnog broja članova Senata, pri čemu je od ukupno 70 članova Senata glasovanju pristupilo 67 članova. Za odluku o potvrdi suspenzije glasovalo je 48 članova Senata, dok je 12 članova glasovalo protiv, a sedam je članova ostalo suzdržano.

VESNA VLAHOVIĆ-ŠTETIĆ 'Svaki dekan izgubio je barem jedan spor i nisu ih smijenili'

Odluku o suspenziji dekanice Filozofskoga fakulteta rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras donio je 8. srpnja 2020. zbog ozbiljnoga i trajnoga kršenja zakona i Statuta Sveučilišta u Zagrebu te na njima temeljenih odluka. Odluka je prema zakonskim i statutarnim odredbama podlijegala potvrdi Senata.

Senat je također potvrdio i odluku rektora kojom je za obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu do izbora novog dekana imenovan prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga.

ČEKA SE ODLUKA Dekani tražili da Senat ne glasa o smjeni uprave Filozofskog, no dekanica je već smijenjena?

Na sjednici je imenovano i pet obnašatelja dužnosti prodekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: doc. dr. sc. Tomislav Galović s Odsjeka za povijest, doc. dr. sc. Vinko Kovačić s Odsjeka za talijanistiku, doc. dr. sc. Naida Mihal Brandl s Katedre za judaistiku, izv. prof. dr. sc. Ana Munk s Odsjeka za povijest umjetnosti i izv. prof. dr. sc. Krešimir Pavlina s Odsjeka za komunikacijske i informacijske znanosti.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • BlackRaven 15.07.2020.

    filozofski faks? To je onaj za komade lovit jedino a čime se u stvari bave to valjda nit oni sami neznaju.

  • RoyBean 15.07.2020.

    čUDNO, nigdje nikakvog članka o metiljavom pajseru i jadnicima iz HSS-a

  • Boris Ivancic prvi 15.07.2020.

    Boras je postivao pravomocnu presudu Suda, tuje sve jasno, a ovi izmanupulirani „studenti ljevicarstva „ su vise anarhihisti, nego studenti koji ne postuju pravosudne odluke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare