To je to što me zanima!

Senator McCain sletio u libijski Bengazi i pozdravio prosvjede

Tijekom dana McCain će se sastati s vođama Nacionalnog prijelaznog vijeća, tijela koje upravlja pobunom, sa sjedištem u Bengaziju, glavnom gradu istočne Libije
Vidi originalni članak

Američki republikanski senator John McCain stigao je u petak u Bengazi, u posjetu libijskih pobunjenika. U središtu grada pozdravio je pedesetak prosvjednika koji su uzvikivali: "Slobodna Libija", "Gadafi, odlazi", "Hvala Ameriko, hvala Obama!". 

Tijekom dana McCain će se sastati s vođama Nacionalnog prijelaznog vijeća, tijela koje upravlja pobunom, sa sjedištem u Bengaziju, glavnom gradu istočne Libije.

Obama odobrio upotrebu bespilotnih borbenih letjelica 

Američki predsjednik Barack Obama odobrio upotrebu bespilotnih borbenih letjelica nad Libijom. Američke bespilotne letjelice predatori uspješno se koriste za napade na ekstremiste u Pakistanu. Pentagon vjeruje kako će predatori moći otkriti Gadafijeve snage koje koriste civilna vozila i skrivaju se u gradskim područjima, navodi BBC. Kao što su mnogi predvidjeli, zračni napadi NATO-a nisu bili dovoljni za uspjeh jer se sukob u Libiji preselio u urbana područja. Sada prevladava uvjerenje da će američke bespilotne letjelice biti efikasnije u postizanju cilja.

Slanje predatora i posjet McCaina analitičari tumače kao pojačane napore Washingtona u svrgavanju libijskog diktatora.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • DarkBc 27.04.2011.

    Krvavi video snimljen mobitelom prikazuje kako je zaista počela pobuna u Libiji i groznu smrt vojnika ..... http://www.balkan-express.org/videomen/dodaj-video/viewvideo/816/vijesti-i-politika/toliko-o-miroljubivim-pobunjenicima-protiv-gadafija-u-libiji

  • MARŠAL_1 22.04.2011.

    amerikanci se džaba provaljuju,,kada su kakav rat oni dobili...

  • fzeljko 22.04.2011.

    .... e moji libijci jadna li vam majka kad vas ameri "oslobode" ni gače na štapu nebute imali nije gadafi lud.

Komentiraj...
Vidi sve komentare