To je to što me zanima!

Šest ISIL-ovaca htjelo napasti svingerske klubove, uhitili ih

Tijekom premetačine nije pronađeno oružje, ali treba još ispitati informatičke i telefonske veze. Pritvor može trajati 96 sati prije saslušanja pred sucima
Vidi originalni članak

Pet muškaraca i jedna žena, pred odlaskom u Siriju radi džihada, osumnjičeni da su pripremali napade na svingerske klubove u Francuskoj, uhićeno je u utorak na području Lyona, rečeno je iz sudskog izvora.

Pet muškaraca u dobi između 22 i 37 godina, te žena od 20 godina, pritvoreni su u okviru antiterorističke istrage, po tom izvoru.

Sumnjiči ih se da su željeli doći do Sirije te su već nabavili autobusne karte za Istanbul preko Bugarske, ističe se.

Tijekom premetačine nije pronađeno oružje, ali potraga se nastavlja i treba još ispitati informatičke i telefonske veze. Pritvor može trajati 96 sati prije eventualnog saslušanja pred sucima za antiterorizam.

U pozadini istrage, otvorene početkom prosinca, jedna je informacija upozoravala na planove pojedinih osumnjičenika oko "nasilnih djela" u Francuskoj, "posebno na svingerske klubove", objavio je izvor potvrđujući informaciju s informativne postaje BFMTV. No, ti elementi još nisu potkrijepljeni u okviru istrage u ovom stadiju", istaknuto je.

Među osumnjičenima neki su poznati obavještajnim službama zbog pripadnosti radikalnom islamističkom pokretu, ali nikada nisu osuđivani za takva djela", dodaje se.

Više od 1800 Francuza trenutno je uključeno u džihadističke podružnice u Siriji i Iraku, izjavio je 18. siječnja pariški tužitelj Francois Molins.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Eva Maras 02.02.2016.

    Primitivci jednostavno nemogu podnijeti tuđu sreću, a svoje nemaju.

  • jdn 02.02.2016.

    prvo na skinganje pa onda u revoluciju, tako je naj bolje

  • Fighter for Justice 02.02.2016.

    1800 pa to je cijela vojska za koje se zna a ima ih jos za koje se nezna! Samo u Francuskoj.Koliko ih ima u Europi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare