To je to što me zanima!

Sestra dala život za nju: Curicu (4) živu izvukli ispod ruševina

Italija: Giulia (8) tijelom je zaklonila svoju sestru (4). Djevojčicu su vatrogasci izvukli nakon 17 sati spašavanja. Nije teže ozlijeđena. U potresu je poginulo 268 ljudi
Vidi originalni članak

Giorgia Renaldo (4) spašena je ispod ruševina nakon 17 sati. Nije teže ozlijeđena. Njezina sestra Giulia (8) je poginula. Baka tvrdi da je starija djevojčica žrtvovala vlastiti život kako bi spasila sestricu. 

Podsjetimo, snažan potres pogodio je u srijedu središnju Italiju. Prema zadnjim podacima poginulo je 268 ljudi, a 365 ih je ozlijeđeno. Među žrtvama je i puno djece. Spasioci su 238 ljudi izvukli žive. 

U mjestu Pescara del Tronto policija je nakon 17 sati izvukla curicu (4). Vatrogasci su na Twitteru objavili fotografije spašavanja. Sun piše kako je Angela Cafini, baka djevojčica, rekla da Giulia spasila sestru. 
- Bacila se na nju i zaklonila ju je svojim tijelom. Zbog toga je Giorgia preživjela. Rekli su mi da nije teže ozlijeđena i da je to jedino objašnjenje kako je ostala živa - rekla je Angela Cafini. 

Nakon potresa magnitude 6.2 Italija se nastavila tresti. Zabilježeno je nekoliko stotina slabijih potresa. I u noći s četvrtka na petak zabilježeno je 40 manjih potresa iznad 3 po Richteru. Spasioci i dalje traže preživjele. Talijani su bili posebno šokirani slučajem škole u Amatriceu, obnovljene 2012. kako bi se prilagodila normama protiv potresa, a srušene u srijedu. Tužitelj iz Rietija, grada blizu mjesta potresa, otvorio je istragu radi procjene eventualnih malverzacija u Amatriceu i ostalim selima.

Proglasili izvanredno stanje

Svjestan tih pitanja, premijer Matteo Renzi najavio je u četvrtak navečer pokretanje plana prevencije "Casa Italia" što će biti središnja točka djelovanja njegove vlade u tom pravcu.

"Italija mora imati viziju koja se ne ograničava na upravljanje izvanrednim stanjima", objasnio je on pred novinarima po završetku vijeća ministara.

Potres u srijedu oštetio je ili uništio 293 zdanja koja imaju kulturnu vrijednost, po ministru kulture Dariu Franceschiniju.

Vlada je u četvrtak navečer proglasila izvanredno stanje u pogođenim područjima i deblokirala za prvu ruku 50 milijuna eura.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • alcapone123 27.08.2016.

    Tužno..

  • Herzog(315178) 26.08.2016.

    Na prirodu je nemoguće utjecati ! Moramo se prilagoditi prirodnim nepogodama . Nije nikakav problem graditi zgrade koje bi bez problema izdržale i puno jače potrese . Ne daj Bože da kod nas grune tek bi onda vidjeli što se kod nas i kako se gradilo !

  • mala ivana 26.08.2016.

    Placem..samo djete ima neiskvarenu i iskrenu ljubav...zagrljaj djecje rucice ima snagu ozdravljenja vise od ijednog antibiotika...Ne mogu ni pojmiti kako je sad roditeljima kojima je potres oduzeo djecu..sta drugo rec doli Boze snage om daj..Uz napomenu da ne citan komentare koji ce popljuvat Boga i vjeru..

Komentiraj...
Vidi sve komentare