To je to što me zanima!

Ševko Omerbašić: Sanader je prevario Bošnjake

Sanader nije ispunio obećanja koja je dao Bošnjacima u Hrvatskoj, a to je vraćanje njihova imena u Ustav RH, rekao je muftija Omerbašić
Vidi originalni članak

Sanader je obećao da će vratiti Bošnjake u Ustav. Obećao je i da će sve muslimane rodom iz Bosne upisati kao Bošnjake jer je u Hrvatskoj to veliki problem, poslije prošlih izbora 20.000 muslimana se izjasnilo s velikim M, za naciju koja uopće ne postoji. Traženjem upisivanja Bošnjaka mi tražimo svoja prava, rekao je Omerbašić za sarajevsko "Oslobođenje".
Muftija je optužio Sanadera kako je, dajući obećanja da će zahtjevi biti ispunjeni, prevario i njihova saborskog zastupnika Šemsu Tankovića. Također je kritizirao činjenicu da su izborni plakati sa Sanaderovim likom brojniji u BiH nego u Hrvatskoj.
- Moram kazati da Sanadera ima više u Sarajevu nego u Zagrebu - kazao je Omerbašić no pritom je izravno podupro pravo Hrvata u BiH na glasovanje na hrvatskim izborima.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • entoni 20.11.2007.

    Lakše gospodine Ševko Sanader nije nikoga prevario u Bosni ! Kod nas u Hrvatskoj je vašim ljudima bolje nego u domovini ! Počnite od konobara u Đamiji pa na dalje pa čete znati !

  • promet 18.11.2007.

    Poštovani, gospodine Omerbašiću da bih netko se opredjelio biti bošnjak prvo bih trebalo svakog imenom i prezimenom upitati da li želi biti musliman ili bošnjak. Meni je nepojmljivo da silom hoćete nekog na nešto prisiljavati ali usput sam siguran da će to Hrvatske vlasti od vas zatražiti da se svaki vjernik islamske vjeroispovjedi jasno i glasno izjasni želi li biti bošnjak ili musliman. Kad do svoje 50-e godine nisam mogao imati zvanje bošnjak zašto bih to mi neko želio nametnuti poslije 50-e godine života i ososbno mi nesmeta što sam musliman ali je krajnje nepošten i bezobrazan vaš nastup kada automatizmom želite nametnuti vašu ideologiju. Premijeru sadašnje i svakom budućem premijeru koji bude na toj funkciji sugeriram ako je ova država demokratska onda dajte i tom narodu lufta pa nek se sam izjasni što želi biti bošnjak ili musliman.

  • bbatinov 18.11.2007.

    KAD ONI DAJU HRVATIMA U BiH BAR POLA OD ONIH PRAVA KOJA ONI UŽIVAJU U HRVATSKOJ NEK ONDA TRAŽE JOŠ. TO JE ONO DAŠ IM MALI PRST ONI BI CIJELU RUKU.KAD BI DALI SRBIMA ŠTA TRAŽE, MUSLIMANIMA ŠTA ONI TRAŽE ŠTA BI NAMA OSTALO???

Komentiraj...
Vidi sve komentare