To je to što me zanima!

Sezona paprenih cijena: Evo kako 'deru' turiste na Jadranu

Stranci plaćaju piće duplo skuplje, litra vode je 25 kn, a za sat parkinga u kamenjaru naplaćuju i 50 kn. Taksisti bez dozvole za kilometar traže i 300 kuna
Vidi originalni članak

Čovjek u uniformi je u skleku bio nepomičan više od 15 minuta. Svi smo oduševljeno gledali kako mu to uspijeva. Vrijeme je prolazilo. Čekali smo koliko će izdržati. Turisti fascinirani izvedbom neprestano su bacali novac u košaricu koja je bila ispred njega. Jedan je, kako bi se uvjerio, došao do snagatora, dotaknuo mu nogu i šokirao se - to je bila obična lutka, rekla je čitateljica Mihaela Bubek (21) iz Varaždina.

Prevareni prolaznici su razočarano uzdahnuli, pogledavali se i ogorčeno došli do lutke, skinuli joj šešir te ga bacili kako i dalje ne bi zavaravala ljude.

- Žalosno je da lutka u Zadru pljačka turiste. Na turistima se zarađuje, ali zašto ih na ovaj način varati? - pita se Mihaela.

No ovakva predstava samo je jedan u nizu domišljatih ili bezobraznih trikova kojima se tijekom ljetnih mjeseci na našoj obali itekako dobro zarađuje. Tako je carinska služba nedavno u Novalji zaplijenila 30-ak taksi vozila jer njihovi vlasnici nisu imali dozvole, nego su radili na crno. A kad je bez računa, i cijena je proizvoljna, odnosno ovisila je o tome koliko je turist koji je sjeo u vozilo pijan.

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju 24sata od nedjelje.

U tiskanom izdanju 24sata u nedjelju čitajte i ove teme:

- Opasni napasnici: Invazija stršljena

- 24 napitka za vitalnost

- Najvatreniji fanovi: Djevojčica je prešla 400 km zbog Lidije

24sata u nedjelju donosi i Bingo specijal

24sata

Idi na 24sata

Komentari 193

  • Shenanigans 09.08.2015.

    Svugdje je to isto...ja kupim 24 1/2 L Poland Spring za $ 3.99 a na obali traze $ 2 i vise za jednu bocu...Isto svugdje pa Cro nije izuzetak

  • BorisUnique 09.08.2015.

    u crikvenici sat parkiranja 4 kune,lignje sa pomfrijem. i umakom 30kn kava 5-10kn,kakvo deranje?

  • LjiljanaMatić 09.08.2015.

    Mislim da i vi novinari malo pretjerujete.. odite vi kao turista negdje primjer Švedska ,Irska,Engleska pa čete vidjeti turističke cijene.

Komentiraj...
Vidi sve komentare