To je to što me zanima!

SF u maskama: Čudovišta i vile od čipke i od silikona

Tajana Štasni najviše se namučila oko kostima lika iz Aliena koji je napravila je od silikona za kupaonicu. U njega je uložila oko 8000 kuna...
Vidi originalni članak

Kraljica Amidala od Nabooa, Darth Vader, Jediji, Alien i Predator oživjeli su u zagrebačkim Gajnicama. Tamo Tajana Štasni (28) radi kostime znanstvenofantastičnih likova.
- Šivati me naučila baka. Koristim saten, baršun, brokat, čipku, mamine zavjese, sve što mi je pri ruci - rekla je Tajana, koja je prve ideje dobila u filmu “Ratovi zvijezda”. Posebno se trudila za kostim kraljice Amidale.
- Svaki sam nabor na maski oblikovala sama. Haljina je protkana zlatnim koncem. Cijena mu je oko 12.000 kuna iako su neki dijelovi od čašica za jogurt - pojasnila je kreatorica, inače dizajnerica unutarnje arhitekture. Modele isključivo izlaže na konvencijama poklonika ZF-a i na drugim okupljanjima zaljubljenika u taj filmski žanr. Iznajmljuje ih i za maškare. Fantasy kostim Aliena napravila je od silikona za kupaonicu. Najviše se namučila oko repa jer ga je izlijevala iz komada, a u njega je uložila oko 8000 kuna. Predator je bio gotov nakon dva mjeseca. Njegova glava stoji oko 1500 kuna, a cijeli kostim oko 5000. U kolekciji ima i čarobnjaka Gandalfa i vještaca - kralja Nazgula iz “Gospodara prstenova”, a izradila je i Kleopatru.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • svi_smo_doma 27.01.2009.

    Baš zgodno, potražit ću na internetu! Ajde da ima i normalnih članaka kao što je ovaj, samo, vidi se po broju komentara koliko je čitateljima zanimljivo \"normalno\"...

  • mytzek 26.01.2009.

    Ova prva pljunuta moja punica iz prvog braka.

  • gaxon 26.01.2009.

    bolje da ovo citamo nesta zanimljivo nego simona... modni pa..rac..drpici...i takva klapa bolesna...

Komentiraj...
Vidi sve komentare