To je to što me zanima!

Šibenik: Iz tračnica iskočio vagon natovaren gnojivom

Vagon je izletio na ulazu u željezničku postaju u Perkoviću kraj Šibenika. Gnojivo su pokrili folijom kako dušik, ako padne kiša, ne bi ušao u tlo
Vidi originalni članak

Vagon je izletio na ulazu u željezničku postaju u Perkoviću kraj Šibenika u nedjelju oko 6.40 sati. Kompozicija teretnog vlaka je u luku u Šibenik vozila umjetno gnojivo, a izletio je jedan od osam vagona. Ozlijeđenih nema, ali je šteta velika. Iz prevrnutog vagona na zapušteno zemljište ispalo je nekoliko tisuća kilograma dušičnog umjetnog gnojiva, 'urea' koja sadrži 49 posto dušika, te je zbog kiše zaprijetila opasnost od ekološkog zagađenja. Vlak je vozio na relaciji Kutina-Šibenik. Zbog ove nesreće do daljnjeg je prekinut željeznički promet između Knina i Šibenika, a putnici na toj relaciju putuju autobusima.
- Vagon je naišao na gumeno popođenje u križanju pruge s lokalnom cestom. Ovaj dio pruge je rekonstruiran prije nekoliko godina tako da se vjerojatno radi o grešci na osovinskom sklopu, ali točan uzrok će se utvrditi tek kad posao obavi povjerenstvo za istragu ove prometne nesreće koje stiže iz Zagreba - rekao je Željko Silov, šef HŽ-ove Prometne sekcije Split.
Inspektor zaštite okoliša Goran Baranović na mjestu dnesreće je naložio da se do okončanja istrage gnojivo i vagon prekriju plastičnom folijom što su vatrogasci DVD-a Perković odmah i učinili.
- U malim dozama gnojivo pospješuje rast bilja, ali kad bi s kišom ovolika količina dušika došla u tlo mogla bi spaliti sve u krugu od sotinu metara i završiti u podzemnim vodama - rekao je Baranović.  Na deklaraciji 26.200 kilograma teškog vagona stoji da prevozi 47.800 kilograma gnojiva.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • svetac bez aureole 10.01.2010.

    Kalmetinim vlakovima stalno netko izmiče tračnice! :-)

  • PapaŠtrumpf 10.01.2010.

    Kada državne pare završavaju u privatnim džepovima umjesto u obnovu pruga i voznog parka željeznica onda dobijemo ovakve rezultate .

  • Huck 10.01.2010.

    Šijor Kalmeta otkucava vam vrime! Pet!.... četiri!... tri!... dva!... Što čekate? Što je previše -previše je! I Došlo dooba da, se rastajeeemo! Ostavka je gentlemanski čin! Želim vjerovati da ste vi ipak jedan gentleman!

Komentiraj...
Vidi sve komentare