To je to što me zanima!

Sigurnost u Zagrebu: 'Trebat ćemo čvršće fizičke prepreke'

Kalinić kaže da će Hrvatska, kao članica Europske unije i NATO-a, morati podići sigurnost na višu razinu, ne samo u Zagrebu, te postrožiti prelazak granice, naročito one na istoku zemlje
Vidi originalni članak

Sigurnost u Gradu Zagrebu, što se tiče Adventa, bolja je od prošle godine, imamo fizičke prepreke i interventnu policiju. Sigurnosti nikad dosta, a dugoročno gledano u Zagrebu će se morati postaviti čvršće fizičke prepreke. Samo prošli vikend u Zagrebu je bilo oko 200 tisuća ljudi, što pokazuje da je atraktivno mjesto i bit će sve više ljudi, kazao je pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama Pavle Kalinić gostujući na N1 televiziji. 

MOGU OTKRITI I EKSPLOZIVE Barikade, psi napadači...: Kako policija čuva Advent u Zagrebu

Kalinić kaže da će Hrvatska, kao članica Europske unije i NATO-a, morati podići sigurnost na višu razinu, ne samo u Zagrebu, te postrožiti prelazak granice, naročito one na istoku zemlje. 

Što se tiče fizičkih barijera postavljenih na punktovima gdje se održava Advent u Zagrebu, Kalinić kaže kako su postavljene tamo gdje postoji mogućnost najlakšeg prolaska do velikog broja ljudi. On smatra da bi tih barijera trebalo biti više te da bi morale biti čvršće i veće.

TOP MJESTA U ZAGREBU Vodič kroz najljepši Advent u Europi - što sve možete vidjeti

Odgovorio je i na pitanje koliko je njegov Ured spreman za eventualni teroristički napad u Zagrebu. 

- Ured može reagirati, ali za teroristički napad nemate vremena. Ured je tu za raščišćavanje situacije, a za antiterorističke akcije imamo ATP Lučko - kazao je Kalinić.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • ZgbTin 11.12.2017.

    pa da treba lovu na stupicima opet okrenut

  • vihor 2016 11.12.2017.

    normaalno na svakih 5 metara policajac,,i ovako vam svaki dan kradu ispred nosa,to vi ne vidite jer su to vasi majstori,,

  • Mata_Cro7 11.12.2017.

    ATP Lucko? Ima li i WTA Lucko, NBA Lucko i HNL Lucko?

Komentiraj...
Vidi sve komentare