Obavijesti

Lifestyle

Komentari 76

Vodič kroz najljepši Advent u Europi - što sve možete vidjeti

Vodič kroz najljepši Advent u Europi - što sve možete vidjeti
1

Božićna bajka na Trgu bana Josipa Jelačića oduševit će mlade i stare, Ledena bajka na Tomislavcu je za sve ljubitelje klizanja, a na Kaptolu možete uživati u živim jaslicama

VIDEO

U Zagrebu ove godine Advent se održava na još više lokacija nego prošlih godina. Donosimo vam opširan vodič gdje sve možete otići i što ćete pronaći na tim mjestima.

Pogledajte kako je izgledalo otvorenje ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu: 

Pokretanje videa...

03:02

Trg bana Josipa Jelačića

Božićna bajka - I ove godine se nalazi na glavnom zagrebačkom trgu. Ima raznoliku gastronomsku ponudu - od toplog Aperol Spritza, istarskih specijaliteta, čvaraka od tune do raznih Shootera.

Pregršt glazbe će osigurati Swingersi, Kiki Beluhan & Xmas Supalovers, Alen Đuras, Matija Cvek, Joe Pandura & Jedi of Retro Xmas Edition, Jingle Brass Band, Ajngemahtec trio, Trio Decor, Scifidelity Orchestra i najboljih zagrebačkih klupskih DJ-i.

Štandovi - Uglavnom suveniri zagrebačkih obrtnika

Europski trg

Lokacija stvorena za sve željne dobre glazbe i zabave. Na Europskom trgu ćete moći poslušati koncert, pogledati razne atrakcije, izložbe i ispitati bogatu ponudu europskih gradova. Ovo je definitivno nezaobilazno mjesto za sve željne dobre zabave. 

Štandovi - Istarska jela, tradicionalna zagrebačka jela, juhe, hamburgeri te kuhano vino, rakije i slatkiši

Tomislavac

Ledena bajka - Klizanje, glazba i mirisi toplih delicija čini Tomislavac fantastičnim odabirom za sve željne pravog zimskog ugođaja. Brojni kulturne manifestacije za djecu i odrasle. 

 

Pokretanje videa...

01:13

Štandovi - Tradicionalni zagrebački zalogaji, nizozemske palačinke, germknedle, fritule s raznim slatkim, slanim i ljutim dodacima, turske poslastice, kuhano vino, topli likeri i rakije.

Kaptol - Žive jaslice

Žive jaslice će predstaviti djevojke i mladići iz grupe Cenacolo.

Strossmayerov trg

Fuliranje - Već šestu godinu Fuliranje oduševljava svojim originalnim kreativnim programima, a ove godine moto Fuliranja je Life is a Circus te su organizirana mnogobrojna događanja koja će potrajati do Nove Godine.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Selfie Pointovi i atrakcije - Velike Jamnica sanjke, Staropramenovo VW magično vozilo, Photo Boothique s svakakvim dodacima za kako biste imali jedinstvene i otkačene fotografije.

Otvoren Caffe de Matoš uz ples i jedinstvenu scenografiju
Otvoren Caffe de Matoš uz ples i jedinstvenu scenografiju

Kissing point za sve zaljubljene vas očekuje pod imelom Radija 101, a oni željni avanture neće moći odoljeti Samsungovom igluu. Ovdje ćete moći otploviti u budućnost u posebnoj VR fotelji ili probati žonglirati u Clown kućici.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

Začarani grad - Atrakcija za najmlađe Here be dragons s dječjim programima, dječji vrtuljak i dječji vlakić Cirkus. Svakog dana, osim pon. i uto., od 19 do 20 sati s njima će se družiti i klaunska družina – žongleri, klaunovi  i hodači na štulama.

Štandovi - Fritule, knedle, razne kobasice, rakije, kuhano vino, razni burgeri, poslastice za pse

Zrinjevac

Paviljon - Klasična glazba u večernjim satima

Pokretanje videa...

03:02

Štandovi - Razni suveniri, štrudle, palačinke, kuhano vino, rakije, kokteli, čajevi i lizalice

Arheološki muzej

Atrakcije -  Multimedijalne projekcije, gastronomske delicije, zabavni program

Pokretanje videa...

02:39

Štandovi - gulaši i čušpajzi, kobasice, palačinke, čvarci, kuhano vino, rakije, mix pića

Vila Prekrižje

Vila Prekrižje se pridružila Adventskim događanjima i ima otvorena vrata za sve posjetitelje svaki petak i subotu u prosincu. Kod ulaza u Vilu potrebno je proći sigurnosni pregled, nakon čega se slobodno može razgledati uređenje ovog gradskog ljetnikovaca iz 1942. godine.

Pokretanje videa...

01:04

Advent u tunelu Grič

Povratak u prošlost - Ova postava traje od 02.12. do 17.12., a tunel Grič je uređen u duhu vremena Charlesa Dickensa.

Pokretanje videa...

01:22

Od 19.12. do 07.01.2017. u tunelu će biti postavljena scenografija nazvana "Želja" koja će prikazivati nakit za bor, darove i dječje igračke velikih dimenzija.

Ulaz/izlaz na Radićevoj ulici je trenutno zatvoren, a može se uči u mesničkoj ulici, na Ilici i u Tomićevoj.

Advent u Klovićevim dvorima

Zabava - Besplatni koncerti Songkillersa, Cubisma, Šajete, Vatre i drugih domaćih bendova. Od 8. do 30. prosinca 2017. Klovićevi dvori su petkom i subotom produžili radno vrijeme do 22 sata, uz posebnu ponudu Adventskih ulaznica u iznosu od 10 kn u vremenu od 19 do 22 sata.

Štandovi - Zagrebački restorani poput Rougemarina, Lobbya, Sidra, Swankya i morske vile i posebna ponuda Okvir za selfije.

Vranicanijeva poljana - Priča s Griča

Zabava - Jazz program na kojem će nastupiti mnogi domaći glazbenici, tijekom dana subotom čitanje bajki za djecu. Raskošna scenografija koja će oduševiti najmlađe.

Željeznički muzej

Događanja - Vikendom se posjetitelji mogu voziti u modelu željeznice na otvorenom, umjerenoj replici pravih lokomotiva. Za vrijeme Adventa u Željezničkom muzeju će se održavati edukacijsko-zabavni programi za najmlađe. 

Posjetitelji će uz organizirano vođenje i razgledavanje hrvatske i internacionalne željezničko-tehničke povijesne baštine moći razgledati izložena željeznička vozila na vanjskom postavu muzeja, tematsku izložbu posvećenu vlakovima iz sustava Orient-Expressa, parne lokomotive, a za one koji žele znati više o željezničkoj povijesnoj baštini bit će osigurane brojne radionice za sve generacije posjetitelja te edukacijsko-zabavni programi za najmlađe.

A kakva je ponuda hrane, pogledajte u videu:

Pokretanje videa...

02:44


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 76
VIDEO

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje