To je to što me zanima!

Sijamske blizanke spojene srcem neće moći razdvojiti

Peru: Djevojčice su pri porođaju težile 5,2 kilograma. Blizanke imaju zajedničko srce, jetra i crijeva. Zato ih liječnici u Limi neće moći razdvojiti
Vidi originalni članak

U peruanskom gradu Limi 22. listopada Lorenza Maman rodila je dvije sijamske blizanke. Djevojčice su težile 5,2 kilograma. Spojene su u predjelu prsa, a imaju zajedničko srce i jetra. Iako su u početku imale problema s disanjem, blizanke su u stabilnom stanju. Liječnici kažu kako neće biti moguće razdvojiti djevojčice jer dijele dva vitalna organa, pa bi zbog toga operacija bila preriskantna.
- Obavili smo mnogo pretraga, a na kraju smo otkrili da blizanke dijele i crijeva. Svaka od njih posebno ima pluća i bubrege, zbog čega su im šanse za preživljavanje mnogo veće. Operacijom razdvajanja vjerojatno bi ubili malene djevojčice - zaključio je voditelj ginekološkog odjela Pedro Mascaro. Lorenza Maman, majka djevojčica, kaže kako će blizanke morati naučiti živjeti zajedno.
- Treba nam čudo za operaciju odvajanja djevojčica. Za to bi im trebao donor srca i jetara. One će tako uvijek biti zajedno - rekla je majka.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Najljepša1 29.10.2009.

    Ultrazvuk?????

  • dimitri_lukin 28.10.2009.

    evo jos jednog zivog bica koje je bog stvorio na svoju sliku.

  • user_38271 28.10.2009.

    Ja ne razumijem majke koje se ko trudnice kontroliraju i saznaju da nose ovakvu djecu (kojima će kvaliteta života biti i više nego loša) i svejedno iznesu trudnoću do kraja... ne podržavam pobačaje, al mislim da svaka stvar u životu ima iznimku jer ovo što čeka ove 2 bebe je pretužno!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare