To je to što me zanima!

Siječemo šumu na Plješevici, a BiH se buni: 'To je naš teritorij'

S obzirom na to da je riječ o granici, hrvatski policajci čuvaju radnike 'Hrvatskih šuma', a iz BiH je upućen protest jer se sječa navodno odvija i na njihovom teritoriju
Vidi originalni članak

Kako bi bolje kontrolirala ulazak ilegalnih migranata iz BiH u Hrvatsku, radnici 'Hrvatskih šuma' nastavili su sa sječom šume na Plješevici, točnija iznad Baljevca i vojnog aerodroma 'Željava', piše Avaz.

S obzirom na to da je riječ o granici, hrvatski policajci čuvaju radnike 'Hrvatskih šuma', a iz BiH je upućen protest jer se sječa navodno odvija i na njihovom teritoriju. 

Premijer Unsko–sanskog kantona Mustafa Ružnić nedavno je poslao dopis nadležnim institucijama, upozoravajući da se radovi izvode samoinicijativno te da se siječe i teritorij BiH.

UNIŠTAVAJU SE 'PLUĆA PLANETA' Brazil i dalje krči prašume: Uništeno je 64% više šuma...

Radnici 'Hrvatskih šuma' planirali su sječu u dužini od osam kilometara, a dio Plješevice je već ogoljen. 

Reagirala je i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković koja je zatražila objašnjenje institucija Hrvatske oko aktivnosti koje poduzimaju 'Hrvatske šume' kod planine Plješevice i bivšeg aerodroma Željava u Bihaću. 

- Stoga u Ministarstvu očekuju da će vlasti Hrvatske predočiti zvanične informacije i upoznati institucije u BiH o mjerama i razlozima za poduzimanje aktivnosti koje se različito interpretiraju u javnosti te u dobrosusjedskom maniru u što kraćem periodu dogovoriti obostrano prihvatljivo rješenje - priopćili su iz Ministarstva.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Pero2020 18.05.2020.

    Bosanske se vlasti i njihovi kriminalci bune sa razlogom, jer se pitaju kako će sada na čistini kada Hrvatska posječe svoj dio šume, krijumčariti i švercati migrante i mudžahedine u Hrvatsku?!

  • 18.05.2020.

    Kad je vec sve ogoljeno i pokradeno s ove strane idemo dalje ;-)) gdje se može !!!

  • korisnicko ime 18.05.2020.

    pa zna se kako funkcioniraju hr sume.....sad ih cuva i policija ........

Komentiraj...
Vidi sve komentare