To je to što me zanima!

'Silovali su me, izgladnjivali i držali zatočenu mjesecima...'

U razgovoru za Daily Mail Australia, Lara Hall je otkrila da je njezina noćna mora počela s 2013. godine, slučajnim susretom. Završila je pet godina kasnije, nakon mjesec dana zlostavljanja u Pakistanu
Vidi originalni članak

Australka koja je obećanjima o luksuznom životu s muškarcem iz snova namamljena u Pakistan, završila je pod ključem, pretučena i  kao seksualna ropkinja muškarcu kojeg je upoznala na internetu

Lara Hall postala je žrtva internetskog predatora koji ju je mjesecima silovao i držao zaključanu u neljudskim uvjetima. Kada je konačno uspjela kontaktirati australsko predstavništvo u Pakistanu, njihova je reakcija, tvrdi, bila prilično hladna i inertna. 

U razgovoru za Daily Mail Australia, Lara Hall je otkrila da je njezina noćna mora počela s 2013. godine, slučajnim susretom.

U vlaku je upoznala ženu iz Pakistana koja se predstavila kao Rhianna. Lara Hall se ponudila da će je naučiti engleski, pa je Lara s vremenom postala prijateljica Rhiannine cijele obitelji. Govorili su joj da je obožavaju i često joj donosili sitne poklone i znakove pažnje. 

'Obećao mi je divan, sretan život...'

- Imala sam disfunkcionalnu obitelj, a očajnički sam željela obitelj - objasnila je. 

 Jedne večeri Lara je komunicira Skypeom s Rhianninom obitelji u Pakistanu i tako upoznala njezinog rođaka Sajjada. Povezali su se na Facebooku i sljedećih nekoliko godina često su komunicirali. Sajjad je tvrdio da je on isto odvjetnik, bio je jako zainteresiran što se događa u njezinom životu i tvrdio da je želi usrećiti. 

Prijateljstvo sa Sajjadom dogodilo se u teško vrijeme za Laru, koja se borila s opsesivno kompulzivnim poremećajem i ožiljcima teškog djetinjstva. Unatoč karijeri i obećavajućoj perspektivi u profesionalnom životu, sihički problemi su je slomili i Lara je pretrpjela živčani slom

- Sajjad se pojavio u pravom trenutku, kada sam bila jako ranjiva - objasnila je. 

 

- Obećao mi je divan, sretan život, samo ako mu pružim priliku. Rekao je da ima pet kuća i pokazao mi je ugovor o kupnji kuće u Španjolskoj u kojoj bismo živjeli. Rekao mi je je mogu urediti kako god želim. Čak mi je slao fotografije kuće - kazala je. 

- Sjećam se da sam ga pitala je l' bi mi ikada lagao. Dogovorio je da ne bi - prisjetila se. Bio je vrlo atraktivan i privlačan.

- Zavelo me obećanje fantastičnog života koji ću imati s njim. Moj život u Sydneyju mi se u tom trenutku činilo groznim, pa sam odlučila pokušati.

'U 5 soba živjelo je 25 ljudi'

Uvijek je govorio da će ispuniti moje praznine. To mu je bila omiljena uzrečica. A i dugo sam poznavala njegovu obitelj. 

Sajjad je bio u kontaktu s Larinom obitelji. Na Facebooku se povezao s Larinom sestrom blizankom Amy, a baki je poslao emailove u kojem je obećavao da će dobro paziti na njezinu unuku. 

- Bio je vrlo suosjećajan, empatičan, uvijek je slušao što imam za reći, djelovao je kao prijatelj, kao netko kome se može vjerovati - kazala je Larina sestra. 

Početkom prošle godine, Sajjad je pozvao Laru na vjenčanje njegovog brata u Pakistan. Lara je to shvatila kao savršenu priliku da provjeri može li se njihova online romansa pretvoriti u pravu ljubav u stvarnom životu. 

Osvojena obećanjima o divnom životu, Lara se 23. travnja ukrcala na 18-satni let u Lahore. 

- Kuća uopće nije izgledala kao na fotografijama koje mi je slao, to je prva stvar koja me iznenadila kada sam stigla. U pet soba živjelo je 25 ljudi. On mi je rekao da su tu samo zbog vjenčanja. Sve je bilo prljavo. Ali on je bio jako drag, a ja sam svejedno mislila da će mi se snovi napokon ostvariti - kazala je.

Nakon nekoliko tjedana, Sajjad joj je priznao da je izmislio priču o španjolskoj vili i da nije čovjek kakvim se predstavljao. 

Početak pakla

- Svi osjećaji su se ugasili. Tada je počelo zlostavljanje - kazala je. 

- Sajjad me silovao i njegov brat me nekoliko puta pokušao silovati. Držali su me zatvorenom, nisu mi davali ženske higijenske potrepštine pa sam krvarila posvuda za vrijeme mjesečnice, a često su me i izgladnjivali - jednom mu nisu dali hranu 14 sati  - nastavlja. 

Lara je odbijala Sajjadove bračne ponude, a zbog odbijanja da se preobrati na Islam postajao je sve bješnji. 

- Morala sam se pokazati gola nakon tuširanja. Jednom mi je poslije tuširanja ostalo malo šampona na kosi, a Sajjad mi je rekao da sam idiot, zgrabio me i udario mojom glavom u umivaonik. Jednom sam morala ležati gola na kreveti raširenih nogu. Jednom sam se razboljela. Njemu je bilo urnebesno smiješno dok sam ja povraćala, pokušao me silovati - ispričala je.

Konzulat joj nije htio pomoći

Nakon trideset dana istekla joj je viza, a Sajjad je rekao da će preko svojih poznanstava srediti produženje. 

- Nazvala sam austalski konzulat, ali nitko mi niije htio pomoći. Bili su prilično nezainteresirani, savjetovali su mi 'da odem na sigurno'. Bojala se otići na policiju i vizom koja je istekla i prijaviti lokalnog muškarca - ispričala je. 

Glasnogovornik konzulata potvrdio je da im se prošle godine obratila australska državljanka i zatražila pomoć, ali nisu htjeli pričati o nikakvim detaljima zbog obaveza o čuvanju privatnosti. 

Lara je zatim odlučila stupiti u kontakt s dr. Kaiserom Rafiqom, izvršnim direktorom elitnog kluba za vojne časnike, diplomate i važne biznismene. 

- Javila mi se na Facebook, ali kako ti kanali nisu baš pouzdani, prvo sam malo istraživao. Kada sam se uvjerio da je stvarno riječ o ženi koja treba pomoć, shvatio sam da se nalazi u situaciji u kojoj je zadržavaju u nekoj kući protiv njezine volje - potvrdio je dr. Rafiq.

Jedne noći, nakon što joj je Sajjad zaprijetio da će je izbrisati, zaključala se u spavaću sobu i nazvala policiju. Kada je policija stigla, Sajjad ju je preklinjao da im kaže kako je sve u redu. No dr. Rafiq je nazvao i policajci su odveli Laru u policijsku postaju. Puštena je i zatim je provela dva tjedna na sigurnom, u klubu dr. Rafiqa. 

'Moja država mi je okrenula leđa'

Zbog nevažeće vize, Lara je otišla u Ministarstvo vanjskih poslova, koje joj je kaznilo globom od 400 dolara i naredilo joj da napusti Pakistan u roku od 10 dana. Ali Lara nije imala dovoljno novaca za hranu, a kamoli za avionsku kartu. Ponovno se obratila australskom veleposlanstvu.

- Tražila sam ih da mi pruže utočište, odbili su me. Pokušala sam im objasniti da sam žrtva zlostavljanja, ali njih nije b ilo briga - tvrdi. Na kraju joj je pomoglo Britansko društvo kršćana u Pakistanu. 

- Organizacija je platila moju kaznu i organizirala siguran odlazak iz zemlje i povratak kući - ispričala je za DailyMail. Šef organizacije Wilson Chowdry kritizirao je rad australskog veleposlanstva. 

- Nisu učinili ništa da joj pomognu i nisu njezinu molbu shvatili ozbiljno, što je Laru dovelo u niz opasnih i neugodnih situacija - potvrdio je Chowdry. 

- Zašto mi je moja država okrenula leđa? Istupam u javnost sa svojim iskustvom kako se takvo nešto ne bi dogodilo ni jednom Australcu - zaključila je.

 

Idi na 24sata

Komentari 35

  • Mühan 02.02.2019.

    Svaki početak je težak

  • KristinaRautek Potočnik 27.01.2019.

    ...ali ona se zakljucala u sobu i telefonirala je... no nine mogla nazvati baku svoju il sestru blizanku... jbt cak je i fb imala... joj price u pm😂

  • SlavkoVidović 26.01.2019.

    pun mi je kofer tih što su imali strašno djetinjstvo pa se eto radi toga tako ponašaju.Ja sam i,odnosno nas troje braće ostali bez oca kada se ja još nisam ni rodio.Otišao otac u Ameriku, nakon par mjesec ime mama rodila a braća jedan 5 god.drugi 2i pol,i kakvo jebeno djetinjstvo,završili smo škole fakultete i sva trojica imamo obitelji ,svi normalni. NEMAŠ OCA PA ŠTO ONDA.Trebaš postati problem jer jadan ja nemam oca.Kakav je bio i bolje je što ga nisam imao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare