To je to što me zanima!

Silvio Bašić novi je predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak da je Vlada imenovala novo Upravno vijeće KB-a Dubrava nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u toj bolnici
Vidi originalni članak

Završena je zdravstvena inspekcija u Kliničkoj bolnici Dubrava - smijenjeno je Upravno vijeće bolnice. Kako je potvrđeno HRT-u novi predsjednik Upravanog vijeća je Silvio Bašić istaknuti stručnjak i pročelnik Zavoda za neurologiju, a prije mjesec dana imenovan je i Državnim tajnikom u Ministarstvu zdravstva.

Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u četvrtak da je Vlada imenovala novo Upravno vijeće KB-a Dubrava nakon što je zdravstvena inspekcija utvrdila propuste u toj bolnici te će novo Upravno vijeće odlučiti o eventualnoj smjeni ravnatelja bolnice Srećka Marušića.

- Manji su propusti utvrđeni u pružanju zdravstvene zaštite, ali je utvrđena i neodgovarajuća razina komunikacije između uprave bolnice i koordinatora za bolničko liječenje oboljelih od COVID-a, izvijestio je Vili Beroš na konferenciji za novinare.

OČAJNA MEDICINSKA SESTRA Novo pismo iz KB Dubrava: 'I na patologiji su humaniji uvjeti...'

Ministarstvo zdravstva poslalo je prije tri dana inspekciju u KB Dubrava nakon što je liječnica iz te bolnice u pismu progovorila o situaciji u primarnom respiracijskom intenzivističkom centru.

Na temelju nalaza inspekcije Vlada je odlučila smijeniti dosadašnje članove Upravnog vijeća, a novi članovi odlučivat će o sudbini ravnatelja KB Dubrava Srećka Marušića koji i dalje upravlja bolnicom.

- Novo Upravno vijeće sastat će se što je prije moguće i donijeti pravorijek, a ja kao ministar mogu jedino razriješiti ravnatelja u roku od 30 dana ako to ne učini Upravno vijeće, rekao je Beroš.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 30.10.2020.

    Svakog takvog istaknutog stručnjaka prije postavljanja na bilo kakvu funkciju da se mene pita prvo bih na detektor laži poslao i priupitao,-Da li ste ikad kao liječnik u državnoj službi tražili mito od pacijenta? Ako prođe može,ako ne ,doživotna zabrana rada u državnoj službi.

  • 30.10.2020.

    ko ga postavio.. onaj ministar koji podržava ciljanu politiku plenkovića i marića.. bitće porast BDPa na penzijama, a uz navedene  capak će uz markotićku sjest na klupu 

  • rod.njegovatelj 30.10.2020.

    Teško nama sa prof. Basicem !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare