To je to što me zanima!

Silvio Berlusconi je antičkom kipu Marsa "nalijepio" penis

Berlusconi se zapitao kako su svi kineski arheološki spomenici cijeli te zaključio da moraju biti i rimski. Umjetnici su ljuti jer je Veneri dodao ruke, a Marsu penis i ruku
Vidi originalni članak

Antički kipovi Marsa i Venere izrađeni su 175. godine u Rimu na zahtjev cara filozofa Marka Aurelija. Bog Mars nosio je njegovo lice, a božica Venera lik carice Faustine. Dragocjeni kipovi pronađeni su 1918. godine u Ostiji oštećeni, Venera bez ruku, a Mars bez šake i penisa. Takvi su godinama bili izloženi u Dioklecijanovim termama gdje im se javnost mogla diviti. 

Međutim, talijanski premijer vidio je nedavno kineske arheološke spomenike, zapitao se kako oni imaju sve dijelove i zaključio da takvi moraju biti i rimski. 

Na zahtjev njegova kućnog arhitekta Marija Catalana, Ministarstvo kulture poslalo je božicu ljubavi i boga rata na 'popravak'. Talijanska La Repubblica piše kako se dugo vijećalo koliki penis treba Mars imati i gdje ga Venera treba dodirivati. 'Obnovljeni' kipovi od veljače su udomljeni u Palači Chigi u Rimu, Berlusconijevoj službenoj rezidenciji, skriveni od publike. List ističe da je za 'obnovu' država dala 73.000 eura dok se Pompeji raspadaju od nebrige, a proračun za kulturu srezan je za 46 posto. 

Umjetnici su se složili da je neukusno i protivno estetici nadomještati dijelove na antičkim skulpturama te su Berlusconija optužili za krivotvorenje kipova, a Catalano im je odgovorio kako je sav rad na kipovima odobren od države te da se nadodani dijelovi mogu maknuti, prenosi BBC.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • colored 19.11.2010.

    koji car... hahahaaa

  • NataelFox 19.11.2010.

    Koji kreten! samo berlusconi bi mogao tako uništiti kulturnu baštinu!

  • p i j e v a c 19.11.2010.

    Trebo mu je zaljepit prangiju od 30 ak cm,nek se vidi ko je ggazda.

Komentiraj...
Vidi sve komentare