To je to što me zanima!

'Simba je dobro, ovdje mu je prirodnije, ima svoje dvije prije'

Simba je postao poznat kad je prije nekoliko dana na trajektu koji je polazio s Hvara na obalu u autoprikolici otkriveno da se nalazi sibirski tigar
Vidi originalni članak

Simba se sasvim aklimatizirao na novu sredinu, rekao nam je Zlatko Budin, vlasnik budućeg zoološkog vrta smještenog u šumi kraj Križevaca.

Budin nam je rekao da mladi sibirski tigar Simba ima tri godine i oko 150 kilograma. Simba je, naime, došao iz Slovačke, preko Hvara, gdje je neko vrijeme proveo kod ugostitelja Ivana Gospodnetića.

POGLEDAJTE VIDEO Simba je s Hvara došao u Križevce

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- U Hvaru je Simba imao dobar smještaj, ali ipak kod mene, podno Kalnika, mu je puno prirodniji ambijent, jer moji tigrovi žive okruženi šumom, a to je ipak prirodno stanište za najveće mačke na svijetu. Tu mu društvo prave dvije starije mačke njegove vrste, pa je i to jedan od razloga što je on dopremljen kod mene - kaže Budin, koji desetljećima vodi brigu o sibirskim tigrovima, koji su najveće mačke na svijetu i njihova težina doseže i do 450 kilograma. 

PUTNICI U ŠOKU FOTO Tigar na trajektu za Hvar! Jadrolinija: 'Mi nismo dužni pregledavati sadržaj prikolice'

Simba je postao poznat kad je prije nekoliko dana na trajektu koji je polazio s Hvara na obalu u autoprikolici otkriveno da se nalazi sibirski tigar. Budin nije išao osobno po mačku, ali je, kako nam govori, sve bilo u skladu s uvjetima koji su potrebni kod transporta ovakve vrste. A prikolica, naglašava, svojom je veličinom bila dovoljna te nam kaže da je u prikolici bila i klima, dok su svi papiri, kaže, uredni. 

Idi na 24sata

Komentari 94

  • c20let 16.07.2021.

    Simba inace obozava biti u zarobljenistvu .Tamo mu je prirodnije !!!!

  • Zlatna Vuga 16.07.2021.

    Zašto je mačak morao putovati do Križevac iz Slovačke preko Hvara? Čudna neka ruta putovanja.

  • Zlatek23 16.07.2021.

    Za par godina bude naslov u 24 sata, tigar raskomadao i pojeo vlasnika. Ne možeš samo tako zatomiti milijune godine evolucije i željom za krvi, baš mi je žao takve životinje koja bi trebala biti na slobodi a ne kod nekog hahara da se sa njim igra ko sa mackom, budi faca i vrati ga u divljinu gdje i pripada.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare