News

Komentari 94

'Simba je dobro, ovdje mu je prirodnije, ima svoje dvije prije'

'Simba je dobro, ovdje mu je prirodnije, ima svoje dvije prije'

Simba je postao poznat kad je prije nekoliko dana na trajektu koji je polazio s Hvara na obalu u autoprikolici otkriveno da se nalazi sibirski tigar

Simba se sasvim aklimatizirao na novu sredinu, rekao nam je Zlatko Budin, vlasnik budućeg zoološkog vrta smještenog u šumi kraj Križevaca.

Budin nam je rekao da mladi sibirski tigar Simba ima tri godine i oko 150 kilograma. Simba je, naime, došao iz Slovačke, preko Hvara, gdje je neko vrijeme proveo kod ugostitelja Ivana Gospodnetića.

POGLEDAJTE VIDEO Simba je s Hvara došao u Križevce

- U Hvaru je Simba imao dobar smještaj, ali ipak kod mene, podno Kalnika, mu je puno prirodniji ambijent, jer moji tigrovi žive okruženi šumom, a to je ipak prirodno stanište za najveće mačke na svijetu. Tu mu društvo prave dvije starije mačke njegove vrste, pa je i to jedan od razloga što je on dopremljen kod mene - kaže Budin, koji desetljećima vodi brigu o sibirskim tigrovima, koji su najveće mačke na svijetu i njihova težina doseže i do 450 kilograma. 

Simba je postao poznat kad je prije nekoliko dana na trajektu koji je polazio s Hvara na obalu u autoprikolici otkriveno da se nalazi sibirski tigar. Budin nije išao osobno po mačku, ali je, kako nam govori, sve bilo u skladu s uvjetima koji su potrebni kod transporta ovakve vrste. A prikolica, naglašava, svojom je veličinom bila dovoljna te nam kaže da je u prikolici bila i klima, dok su svi papiri, kaže, uredni. 

Najčitaniji članci