To je to što me zanima!

Šimenc o nesreći: Zadnje čega se sjećam su duga svjetla...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši vaterpolist Dubravko Šimenc u mostarskoj bolnici oporavlja se od teške prometne nesreće u kojoj je zadobio višestruke prijelome i potres mozga
Vidi originalni članak

Dubravka Šimenca danas, ili najkasnije sutra, Hitna medicinska pomoć prevest će iz mostarske bolnice, gdje se oporavlja na Odjelu traumatologije, na daljnje liječenje u Zagreb.

Osim višestrukih prijeloma zadobio je i veliku ranu na glavi, pa liječnici jako paze da mu se zdravstveno stanje ne zakomplicira. Kako doznajemo, Šimenc i dalje “vrti film” pokušavajući se prisjetiti detalja sudara koji je u petak popodne doživio u mjestu Risovac kraj Jablanice u BiH. Zadnje čega se sjeća, rekla nam je njegova kći Nika, je da je prema njima išao auto s dugim svjetlima i to ih je zaslijepilo. Podsjećamo, Šimenc je bio suvozač u terencu Mitsubishi Pajero, koji se zabio u parkirani kamion koji je prevozio drva. Kamion je bio parkiran te se dijelom nalazio na cesti, ali bez odgovarajuće signalizacije. Vozač u Pajeru, Željko Perić, pokušao ga je zaobići. Međutim, iz suprotnog smjera je naišao drugi automobil. Perić je, “bježeći” od tog auta, udario u kamion.

- Vozač kamiona krivac je za nesreću, ali i neopreznost vozača u Mitsubishiju doprinijela je sudaru. Da je bio oprezniji, možda bi se sudar izbjegao, a vozio je i neprilagođenom brzinom - neslužbeno doznajemo od policajca, koji naglašava kako očevid još nije gotov. U policiji sumnjaju da je Željko Perić, vozač Mitsubishija, vozio brzinom većom od 100 km/h. No Šimenc tvrdi kako nisu vozili prebrzo - možda 50 km/h na sat. Da je tome tako, svjedoči, tvrde, i činjenica da se ni zračni jastuci nisu otvorili.

- Bilo nam je strašno u petak, nismo znali što se točno dogodilo, a nisu nam se javljali. Važno je da su sad svi dobro, moglo je to sve i puno lošije završiti - izjavila nam je kći Nika.

Uskoro će biti poznato je li netko od sudionika bio alkoholiziran

Nije bilo mogućnosti napraviti alkotest na dah zbog ozljeda, ali kad su ozljede teže, provjerava se količina alkohola u krvi. Uzorak krvi policija je uzela i poslala na analizu, te sljedećih dana očekujemo rezultate, kazali su nam u policiji u Konjicu. Kako u sudaru nitko nije pretrpio ozljede opasne po život, na mjesto prometne nesreće nije izlazio tužitelj, pa ni rezultati istrage neće biti odmah poznati.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Prva Proleterska 05.12.2014.

    Dobro te udarilo , kad se ne sjećaš KRATKE pameti svoga vozaća !

  • melinjo 04.12.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • melinjo 04.12.2014.

    Ne Marinko,djevojčica nije kroz grm izletjela na cestu vec je čekala da prijeđe cestu..jedan auto joj je stao ,a Ira Šimenc je doletjela velikom brzinom i zaobilazeći auto koji je stao pokupila je djevojčicu koja je prelazila...Majku strašno bole ove neistine,kao i činjenica da je gospodin koji je stao djevojčici nakon dva dana "izgubio pamćenje"!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare