To je to što me zanima!

Šimonović: Demarš EU koji smo dobili nije ultimatum

J. Kosor i ministar Šimonović ne vide baš nikakav problem u dopisu koji je Hrvatskoj poslala EU jer smo nedovoljno surađivali s Haaškim sudom
Vidi originalni članak

SDP je u petak ocijenio da demarš koji je EU prije tjedan dana Hrvatskoj uručio zbog nedovoljne suradnje s Haaškim sudom oko topničkih dnevnika nanosi ozbiljnu štetu hrvatskim pozicijama u odnosima s EU. Mediji su objavili da je EU još 27. veljače Hrvatskoj uručila demarš zbog nedovoljne suradnje s Haaškim sudom oko topničkih dnevnika, ali da je to hrvatska strana čuvala u strogoj tajnosti.
- Istraga o tzv. topničkim dnevnicima iz Oluje nastavlja se i Hrvatska vlada nema razloga bilo što skrivati i bilo koga štititi - izjavila je potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor. Ocijenila je da bi bilo "apsurdno" da Vlada skriva dokumente koji bi joj otežali dovršetak pristupnih pregovora s EU.
- Demarš koji su nam uručili ne znači zatvaranje europskih vrata Hrvatskoj, nego poticaj za što bržim otvaranjem poglavlja o pravosuđu i temeljnim pravima - kazao je ministar pravosuđa Ivan Šimonović. Dodao je da je to "pravno-politička diplomatska forma kojom se želi poslati snažna poruka koja ne mora nužno biti negativna".

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Bepo1606 08.03.2009.

    De marš EU....

  • lexus 07.03.2009.

    Šimonoviću molim da nam objasnite sto je demars ali ne po vasoj definiciji tj hdzeovskoj nego po onoj ko je to rekao. Pretanite nas zavaravati i lagati.

  • voreti3 06.03.2009.

    šimonović - truli tuđmanovski kadar iz 90-ih

Komentiraj...
Vidi sve komentare