To je to što me zanima!

Sinčić odbio 3000 kn za stan: Bila bi sramota uz ovu plaću

Ivan Sinčić na Facebooku je napisao kako bi bila sramota kad bi na tu plaću tražio dodatak za plaćanje stana i režija. Od kolega traži da se odreknu ove povlastice
Vidi originalni članak

Od 151 zastupnika u Saboru, dosad je njih 65 sklopilo ugovore o najmu stanova u raznim dijelovima Zagreba. Zastupnici koji žive više od 50 kilometara od Zagreba tako mogu dobiti 2500 kuna naknade za stan i još 500 kuna za režije. 
Među onima koji su odbili sklopiti ovakav ugovor je Ivan Sinčić, koji je na Facebooku živog zida napisao da su njihove plaće ionako prevelike u odnosu na plaće običnih radnika. Kaže da bi bila sramota kad bi na tu plaću tražio dodatak za plaćanje stana i režija. 

Sinčić kaže da mu nije jasno kako političar s plaćom od 15.000 kuna ne bi mogao plaćati stan i režije i hranu, ako to može običan radnik s plaćom od 3000 ili 5000 kuna. 

- Mi bi trebali biti primjer, moralna vertikala društva i ljudi bi se s nama trebali ponositi. Kakav to primjer možemo pružiti ljudima, ako iskorištavamo pogodnosti koje nismo zaslužili, dok oni koji nas plaćaju jedva preživljavaju? - pita se Sinčić koji poziva kolege zastupnike da se odreknu ove povlastice.

 
Idi na 24sata

Komentari 448

  • Mercedes s klasa 29.02.2016.

    Nekima Sinčić smeta jer se, eto, odrekao siće a ne smetaju silni "domoljubi" koji se ni siće nisu odrekli a bome niti prihvatili njegovu inicijativu da se odreknu 1000 za potrebite. Na žalost narod još ne vidi da su to, većinom, plaćenici i da im je džep na prvom mjestu, beneficije na drugom a narod i država tko zna gdje.

  • MihaelBašek 28.02.2016.

    imas moje glasove na svim sljedecim izborima.....

  • Britvaa 27.02.2016.

    Dala sam Mostu glas i gadno se za***ala ali idući put se neću i dat ću tebi. Deri sad po svima njima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare