To je to što me zanima!

Sinčić pozvao Uskok: Uđite i u Agenciju za poljoprivredu, sami sebi i obiteljima isplaćuju lovu

Natječajima se manipulira tako da, čim se prijavi netko tko nije podoban, Agencija izmjenjuje uvjete natječaja ili pravilnik kako bi se namjestilo da natječaj dobije onaj koji i treba dobiti, kaže Sinčić
Vidi originalni članak

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić izjavio je u ponedjeljak da bi nakon akcije u Hrvatskim šumama Uskok trebao "uskočiti" i među ljude u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, koje je doveo i namjestio bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

POGLEDAJTE VIDEO: Ispitali Josipu Rimac

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Agencija je protuzakonito omogućila upis poljoprivrednog zemljišta u ARKOD Agrokorovim kompanijama, koje je Živi zid kazneno prijavio, rekao je Sinčić na konferenciji za novinare održanoj ispred Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

- Gospođa Matilda Copić već više mjeseci zbog svojeg upravljanja Agencijom predstavlja skandal, a njezini pomoćnici Mislav Šatović, Božana Bešlić, Antun Vujić i njihova rodbina su u stalnom sukobu interesa jer dodjeljuju sredstva sami sebi ili svojoj obitelji - ustvrdio je Sinčić.

- Natječajima se manipulira tako da, čim se prijavi netko tko nije podoban, Agencija izmjenjuje uvjete natječaja ili pravilnik kako bi se namjestilo da natječaj dobije onaj koji i treba dobiti - rekao je Sinčić i pokazao više natječaja za mjere 4, 6, 8 i dr., od kojih su neki naknadno promijenjeni i po četiri puta.

Također je pozvao Uskok da istraži osobe kao što su Mario Čajkulić, Krešimir Knežević, Antun Held, Franjo Lučić i Mario Abramović, za koje tvrdi da su prijatelji, ortaci ili rodbinsko-kumski vezani za Tolušića.

Sinčić je prozvao i ministricu poljoprivrede Mariju Vučković jer nije smijenila svoju tajnicu kabineta Ružicu Njavro, koja je uhićena u sklopu "afere vjetroelektrane".

- Ako je premijer Andrej Plenković mogao ekspresno smijeniti Anu Mandac i Josipu Rimac, zašto onda ne dođe i do smjene Ružice Njavro - pita Sinčić. (bt)

Idi na 24sata

Komentari 44

  • 01.06.2020.

    Ima još agencija za provjeru.. USKOK slobodno može krenuti abecednim redom ako želi pronaći nepravilnosti.. Raznorazne kreature ucjenjuju poduzetnike za isplatu novca, mijenjaju pravila igre - divlji zapad..

  • mdcro24 01.06.2020.

    Vidi ovih klaunova jel ovaj cirkus dozvoljen u pravnoj drzavi

  • 01.06.2020.

    Nema tog ministarstva gdje ne rade ''ljudi''. Ljudi su lakomi, vole griješiti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare