To je to što me zanima!

Sindikat Čistoće: Radnici su slomljeni manipulacijama i popuštaju pod pritiscima

Nije dogovoreno ništa, radnici nisu dobili ništa osim obećanja da će se zahtjevi razmotriti u procesu mirenja i kroz kolektivni ugovor. Danas je to izazvalo razočaranje, rekao je
Vidi originalni članak

Tomislav Kiš, Novi sindikat radnika Čistoće za N1 je rekao da radnici Čistoće zapravo nisu dobili ništa osim obećanja.

- Ishod sastanka je pomalo razočaravajuć - rekao je Kiš.

- Nije dogovoreno ništa, radnici nisu dobili ništa osim obećanja da će se zahtjevi razmotriti u procesu mirenja i kroz kolektivni ugovor. Danas je to izazvalo razočaranje. Pregovori su se vodili između radnika i uprave, a na molbu radnika se uključio sindikat jer nisu razumjeli sve. Radnici su slomljeni manipulacijama, prijetnjama koje su se prema njima vršile – nelegalni štrajk, sankcije kojima se prijetilo… To je populacija, to nisu znanstveni radnici, nisu navikli na tu dozu pritiska u svakodnevnom životu. Apeliram na gradsku upravu i upravu Holdinga da im napokon daju te koeficijente jer oni su to zaslužili - dodao je.

TREĆI DAN ŠTRAJKA Tomašević: Trošak štrajka iznosi 100.000 eura na dan, snosit će ga sindikati. Sindikati: Nećemo!

Kiš ističe da su božićnice i slično samo kozmetika. 

- Materijalni status se pomože povećati povećanjem osnovice i izjednačavanjem koeficijenta s drugim podružnicama u Holdingu. U Čistoći rade vjerojatno teži posao, a nisu jednako vrijedni - govori.

Na pitanje tko jamči da će se dogovor provesti, odgovara.

- Sindikati nisu sudjelovali u ovoj akciji, formiranju zahtjeva, ali smo bili ovdje da ih ne ostavimo same, da ih ohrabrimo - smatra.

O najavljenom nastavku pregovora u petak Kiš je istaknuo: “Večeras će štrajk vjerojatno biti prekinut. Ljudi su smoždeni i popuštaju pod pritiscima. Što se tiče petka, tražit će se ono što je ovdje dogovoreno, tj. stavljeno na stol. Garancije nema.”

'RADNICIMA JE PUKNUO FILM' Sindikalist: Ako vidimo da ovi pregovori ne idu nigdje, idemo u generalni štrajk, cijeli Holding
 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Zmar117 26.01.2023.

    Tomašević je morao predvidjeti da će HDZ preko Čistoće rušiti vlast u Zagrebu.. Trebao je preventivno dovesti barem jedan dio Nepalaca da se ovo ne dogodi.. Tomašević i ekipa su jako zeleni i naivni,ako su mislili igrati nekakvu fer utakmicu u Zagrebu..Nema na Balkanu toga .

  • Luanne 26.01.2023.

    Neka Banozic pošalje vojsku da pokupi smeće, ionako ništa ne rade. A radnici neka odgovaraju zbog nepoštivanja kolektivnog ugovora i ilegalnog štrajka. Kaos koji izazivaju sigurno ima i političku pozadinu. Ako pak nema pameti, Tomasevicu pusti neka odu u stečaj pa "kom opanci, kom obojci ". Svi građani su u teškoćama,  male plaće,  mirovine katastrofa, a sad bi "gospoda" za sebe od građana povećanjem cijena usluga. U stečaj,  dosta ucjena!!

  • mislim 25.01.2023.

    Šta ovaj hoće reći da su radnici glupi pa nerazumiju kad nako kaže bit će ili neće biti povišice pa iz uprave negovore vjetnamskida ih nerazumiju

Komentiraj...
Vidi sve komentare