To je to što me zanima!

Sindikat državnih službi poziva članove na prosvjed

Službenici će, osim zbog visokih cijena i teških životnih uvjeta, prosvjedovati i zbog nedonošenja Zakona o plaćama državnih službenika
Vidi originalni članak

Sindikat državnih službenika i namještenika Hrvatske poziva svoje članstvo na sudjelovanje u sindikalnom prosvjedu najavljenom za subotu, 12. travnja, priopćeno je u četvrtak. Sindikat državnih službenika sudjelovat će u prosvjedu zajedno sa sindikatima udruženim u Nezavisne hrvatske sindikate, kao i drugih sindikalnih središnjica. Prosvjed pored sindikalnog ima i karakter građanskog protesta protiv ignoriranja interesa i teških životnih uvjeta običnih, malih ljudi. Državni službenici i namještenici, njih 65.000, odavno ne spadaju u povlaštenu kategoriju radništva, a samo podatak da ih više od 48.000 ima srednju stručnu spremu, za koju primaju plaću od 3300 kuna s pet godina staža, pokazuje da je riječ o materijalno sve ugroženijoj skupini za koju je državni prosjek od 4655 kuna u 2007. nedostižan san. Službenici i namještenici će prosvjedovati i zbog nedonošenja Zakona o plaćama državnih službenika i nakane predlagatelja da im se zakonom ukine dodatak za minuli rad, a promicanje u plaći uvjetuje ocjenama rada koje im daju politički postavljeni dužnosnici i rukovodeći državni službenici.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mytzek 21.02.2008.

    Jel\' tu ulaze i oni službenici koji do 7:30 ispijaju kavicu dok im narod stoji u redu pred šalterom od 6:50? Ili možda oni koji ne znaju za trunčicu pristojnoti dok ih se nešto pita? Imate li zajamčeno radno mjesto nakon povratka sa porodiljnog? A zajamčeni godišnji, prekovremene, sve moguće zaštite? ... Da malo iskusite privatnika drugačije biste pjevali. (Disclaimer: čast časnim izuzecima!).

Komentiraj...
Vidi sve komentare