To je to što me zanima!

Sindikati premijeru: U kojoj se to zemlji u EU radi bez plaće?

Milanović je odgovorio iz Londona: 'Sindikati uvijek prave buku. Te promjene nisu toliko velike, i buka sindikata ne bi trebala nadjačati važnost promjena', rekao je
Vidi originalni članak

Gospodine Milanoviću, postoji li ijedna zemlja u Europskoj uniji, u koju smo mi ušli, u kojoj je normalno radniku ne isplatiti plaću za njegov rad?! Mi za taku zemlju nismo čuli, ako ste vi čuli - evo, javno to objavite, poručio je predsjednik SSSH-a Mladen Novosel. 

Čelnici sindikata održali su pressicu uoči općeg štrajka solidarnosti najavljenog za utorak i prosvjeda na Markovu trgu kojeg će održati u srijedu. Jedini uvjet za odustajanje je povlačenje prijedloga Zakona o radu iz saborske procedure, koja je na dnevnom redu tek u srijedu, piše HRT

Milanović je odgovorio s financijskog foruma iz Londona:

Sindikati uvijek prave buku. Te promjene nisu toliko velike, i buka sindikata ne bi trebala nadjačati važnost promjena - rekao je. 

Novosel je rekao da će se štrajk solidarnosti održati u utorak od 12 do 14 sati, a provest će ga sindikati udruženi u SSSH, Nezavisne hrvatske sindikate, Maticu hrvatskih sindikata, Hrvatsku udrugu radničkih sindikata i Udrugu radničkih sindikata Hrvatske, kao i dio sindikata izvan središnjica.

Idi na 24sata

Komentari 88

  • Kalea 25.02.2014.

    Zemlja u kojoj se radi bez plaće zove se Hrvatska, samo što je ta pojava stara koliko i ona. Molim sve čelnike sindikata da nam više ne pomažu, samo ste nam dodatni nepotrebni trošak. Narod će ionako štrajkati kad on to odluči, smjeniti vlast ako treba kad on to odluči i bez vas. Gdje su nestali prijašnji sindikalni vođe? U autokući ''Zubak''. Ako vas ne kupi ova vlast, kupit će vas ona iduća. Na vaše mjesto doći će neki novi sindikalci i opet sve iz početka. Svi pametni, a nama sve gore i gore.

  • fenix77 25.02.2014.

    Svaki pošten u ovoj državi i onaj koji ima posao u realnom sektoru RADE i nemaju vremena za štrajk. Trebaju zaraditi i poslati sredstva u blagajnu kako bi ovi besposličari i neradnici mogli dobiti svoje visoke i nezaslužene plaće. Zato SAMO NAPRIJED vi koji imate vremena za štrajk i za to još budete dobro plaćeni, a ako nešto ne bude kako treba ili budete i dalje nezadovoljni, država i vlada su uvijek tu da mogu podnositi vaše pluvanje. Jutros sam na ovu temu, drugi sindikalni naslov, dao jedan primjer učinkovite državne organizacije. To je slučaj u HŽ gdje 69 mojih radnika mora izdvojiti iz svojeg dohotka kako bi 2 kontrolora i 3 njihova šefa dobili plaće. Tko može hraniti i osluživati takav aparat, naravno Linić i krediti koje podiže, samo dokle, kad se budete probudili drugovi sindikalisti.

  • fenix77 25.02.2014.

    Postoji li ijedna zemlja sa toliko sindikata i nesposobnih, samih sebi svrhom, sindikalista. Što ipak vi radite. Ovaj Ozren može se svrstati u legalne pljačkaše uz HDZ-ove Vlade koje su upucale milijarde za nesposobnost i nerad u brodogradnji. Ako si toliko moralan što to nisi spriječio. O Severe, Mihalincu, Novoselu.., bolje ne pričati. Jednu stvar još moram iznijeti. Radi se o jednoj podružnici HŽ koja ima 2 kontrolora i jednog njihovog šefa. No on još ima jednog šefa s plačom od 9,500 kn, ali ni to nije sve , i ovaj ima još svojeg šefa (plaća nepoznata). Njimaje bitno da si rasporede kad će koji paziti na ona 2 kontrolora, tako da su po 7 i više dana , a da ih radnici ni ne vide. Nedeljom na toj stanici ima 4 i pol putnika i 20-tak dežurnih. Ti dežurni i uopće ovi šefovi cirkuliraju po krčmama u okolini, a ima ih 6. Koliko je takvih u državnim službam, sa velikim plaćama, velikim otpremninama i jako puno vremena za nerad i štrajkanje. Naravno tu su uključeni nastavnici kao radnici koji na godišnjoj razini imaju prosječno cca 1.000 ranih sati, dpok radnik treba bar preko 2.200 radnih sati odraditi za 3.000 kn. Možete li to spriječiti drugovi sindikalci umjesto da se zdušno borite da nešto ne izgubite ili ne dobijete , a da to prethodno nije osigurano radniku u realnom sektoru, koji sve vas parazite plaća.

Komentiraj...
Vidi sve komentare