To je to što me zanima!

Sindikati prosvjeduju preko interneta: Imaju 12 zahtjeva

Prvi zahtjev odnosi se na transparentnost dodjele sredstava privatnom sektoru. To je učinjeno prije dva dana. Nadamo se da će i ubuduće sve mjere biti transparentne, rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel
Vidi originalni članak

Na Facebooku je počeo internetski prosvjed Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, a predsjednik SSSH Mladen Novosel izjavio je kako vjeruje da je ovo prvi takav prosvjed u Hrvatskoj, ali i u svijetu, izjavio je na Hrvatskom radiju u jutarnjim satima. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodao je kako situacija s pandemijom korona virusa koja sprječava održavanje prosvjeda kakvih pamtimo, neće spriječiti mogućnost da radnici iskažu koliko su nezadovoljni. 

APEL Sindikat: Uključiti radnike u odluke o početku rada vrtića

'Radnicima hvala, ali prvo prava', moto je ovog prosvjeda. 

- Danas će radnici iz svih sektora govoriti kako prolaze ovu krizu, s čime se suočavaju, jesu li im se smanjivale plaće ili nisu - rekao je Novosel te najavio dvadesetak govornika koji će pričati o problemima te iznijeti 12 zahtjeva. 

VELIKI PAD Smanjili subvencije za medije: Slovenski novinari prosvjeduju

- Prvi zahtjev odnosi se na transparentnost dodjele sredstava privatnom sektoru. To je učinjeno prije dva dana. Nadamo se da će i ubuduće sve mjere biti transparentne - izjavio je predsjednik SSSH-a te dodao kako umjesto umanjivanja plaća traže bolju i učinkovitu javnu upravu, bolju organizaciju rada, da kolektivni ugovori postanu dominantni alat rješavanja problema i eventualno bilo kakvih smanjivanja ili promjene uvjeta te da minimalac bude najmanje 4000 kuna. 

- Veliki benefit ove krize bi trebao biti da ulaganje u domaću proizvodnju i industriju postane pravilo, da izvoz postane pravilo, a uvoz samo nužda - zaključio je.

Za Media servis je komentirao zabranu rada nedjeljom. 

Još jednom je ponovio da se zalažu za zakonsko ograničavanje radnog vremena nedjeljom i blagdanima, što je na snazi za sada samo tijekom mjera Nacionalnog stožera kako bi se suzbilo širenje koronavirusa. A na pitanje na čemu temelji pretpostavku da takav potez neće rezultirati masovnim otpuštanjem radnika, odgovorio je:

- Uzmimo nažalost činjenicu da dnevno radnici u trgovini rade daleko više od propisanog radnog vremena od osam sati. Ako će poslodavci poštivati radno vrijeme radnika, ako će Državni inspektorat konačno raditi svoj posao i nadzirati radno vrijeme u sektoru trgovina budite uvjereni da neće će biti viška radnika nego će sigurno 15 posto radnika dodatno trebati zaposliti.

Prosvjed na Facebooku možete pratiti ovdje. 

Idi na 24sata

Komentari 7

  • 01.05.2020.

    Smeh haha.prek interneta hahaha da nepovjeruješ

  • 01.05.2020.

    Fejsbuk vorijorsi poprimaju novi oblik

  • 01.05.2020.

    Zanimljivo je kako su šutjeli dok su radnici prosvjedovali, sada kad su im ugrožena primanja ne možeš doći do riječi od njih!

Komentiraj...
Vidi sve komentare