To je to što me zanima!

Sindikati reagirali: Preporuke MMF-a su vrhunac cinizma!

MMF je u srijedu izvijestio kako preporučuju povišenje dobne granice za umirovljenje na 67 godina te povećanje nulte stope PDV-a na određene proizvode na 10 posto
Vidi originalni članak

Hrvatska udruga sindikata je u četvrtak pozvala Vladu da ne posluša preporuke MMF-a, za koje oni smatraju da su štetne i protivne interesima hrvatskih građana. Jutarnji list javlja kako sindikati Vladi preporučuju da krene u žurno stvaranje uvjeta za normalno poslovanje te da oporezuje bankarski sektor, koji je svih ovih godina bio nedodirljiv.

- Naznake iz preporuka misije MMF-a Vladi za rješavanje nagomilanih gospodarskih problema su puštanje duha neoliberalne nemani iz boce kako bi mogla nastavit harati po Hrvatskoj - ocijenio je HUS. 

MMF je inače u srijedu izvijestio kako Hrvatskoj preporučuju povišenje dobne granice za umirovljenje na 67 godina te povećanje nulte stope PDV-a na određene proizvode na 10 posto. Sindikati su ocijenili kako je "vrhunac neukusa i cinizma" preporučiti povećanje uvjeta za odlazak u mirovinu u zemlji u kojoj je na zavodu za zapošljavanje više od jedne četvrtine nezaposlenih iz dobne skupine do 34 godine. Smatraju i kako je povećanje stope PDV-a na neke proizvode licemjerno i nepravedno.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • zg36 05.10.2012.

    MMF je skupina lopina koji se nazivaju bankari, pogledajte samo tko ima glavne funkcije u MMF-u, koja im je financijska politika i kako su završile sve zemlje koje su tražile njihovu "pomoć"

  • uberalles 04.10.2012.

    kako mmf ne kaže da treba političarima smanjiti plaće na 4000,ukinuti privilegije,povlaštene mirovine da budu 1500 kn,a radnicima koji su radili više od 35 godina mirovina 4000,pa crkvi uzeti 80 %,pa smanjiti županije za pola kao i opčine,pa zastupnika da bude upola manje kao i ministarstava i zaposlenih u njima....i eto ti 10-ak milijardi,pa još da oni što su pokrali vrate ukradeno....

  • prst u oko 04.10.2012.

    pa zar more biti gore? more, more, vidjet ćete uskoro

Komentiraj...
Vidi sve komentare