To je to što me zanima!

Sindikati spremni za novi TKU, još traje borba za prijevoz

Sedam sindikata je spremno potpisati Temeljni kolektivni ugovor kojim će se privremeno odreći božićnice i regresa. Četiri sindikata i dalje odbijaju novi TKU
Vidi originalni članak

Sedam sindikata je spremno potpisati Temeljni kolektivni ugovor kojim će se privremeno odreći božićnice i regresa, pristati na smanjenje jubilarnih nagrada i dnevnica te drukčije regulirati naknadu za prijevoz, javlja HRT. To je rečeno na sastanku u petak s Vladom. Sindikati kažu kako su spremni sklopiti novi TKU, a s Vladom su dogovorili da im do sljedećeg sastanka pošalju amandmane u vezi prijevoza.

No četiri sindikata, koji su u četvrtak organizirali štrajk i dalje ne žele potpisati novi Temeljni kolektivni ugovor (TKU). 

- TKU je pravo 180.000 zaposlenih u javnim službama i ne može biti 'prćija' dijela sindikata javnih službi koji samo glume da pregovaraju, a zapravo opstruiraju pregovore s Vladom - rekla je Spomenka Avberšek, predsjednica Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi. Tim  je riječima kritizirala sindikate koji su organizirali štrajk i zbog kojih bi ostali zaposlenici mogli ostati bez mnogih prava. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • zeko mrkvica 01.12.2012.

    pitam ja vas sindikate kada će konačno biti isplata nama Malim ljudima ,iz dobivenog spora protiv Morh-a.Koliko ćemo dobiti na zateznim kamatama od neisplate???? HA?

  • user_207856 01.12.2012.

    Zašto se ne odreknete toga što traže od vas, Ribiću ali pod uvjetom da točno odredite kamo da ide taj vaš novac, npr za socijalnu pomoć?

  • okrugli pečat 01.12.2012.

    toooooo , napred braćo bitangeeee !!!! Linić će posuđivat od Merkelice a vi ćete trošit ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare