To je to što me zanima!

Sindikati Vrdoljaku: Ispričajte se svim hrvatskim radnicima!

Ministra (ali i brojne druge) očito bi trebalo vratiti u školske klupe kako bi naučio da je rad taj koji stvara novu vrijednost, ističu sindikati nakon Vrdoljakove izjave
Vidi originalni članak

Rječnik dodvoravanja i poniznosti pojedinih članova Vlade RH prema poslodavcima često uzburka želudac. No, kap koja je prelila čašu izjava je ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka na jučerašnjem radnom ručku s poslodavcima koja zavrjeđuje da bude citirana: "Zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike", stoji u priopćenju iz SSSH. Ističu kako je to odraz odnosa poslodavaca i javnih vlasti prema radu i vrijednostima rada.

- Ministra (ali i brojne druge u Hrvatskoj) očito bi trebalo vratiti u školske klupe kako bi naučio da je rad taj koji stvara novu vrijednost. Kapital bez rada može ostvariti samo kamatu u banci - poručuju iz SSSH. 

Kažu kako radnici hrane ne samo sebe, već i svojeg poslodavca i cijelu političku klasu. Smatraju da se ministar mora ispričati svim hrvatskim radnicima te svim radnicima na minimalcu, jer je njima najteže izdvojiti dio plaće za financiranje javnog aparata.

Vukšić: Vrdoljak tretira radnike kao robove

Izjavu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka na jučerašnjem druženju s poslodavcima "Zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike", žestoko su na konferenciji za medije napali Hrvatski laburisti.

- Tom izjavom ministar Ivan Vrdoljak je promašio ne stoljeće, nego tisućljeće. Vratio se u robovlasničko društvo, jer su robovlasnici na taj način tretirali ljude koji su radili za njih. Gospodin Vrdoljak danas radnike tretira kao robove kojima tajkuni, kapitalisti, pa izgleda onda i Vlada, poklanjaju, svojom milošću, plaću - rekao je zastupnik laburista Branko Vukšić i dodao kako je riječ o jednoj od najskandaloznijih izjava u zadnje 22 godine.

Njegov stranački kolega Nikola Vuljanić rekao je kako ministrovu plaću na kojoj se zahvaljuje, realiziraju poslodavci sa sedam milijardi kuna iz poreza na dobit te radnici iz poreza na dohodak sa 11 milijardi.

- Poslodavcima je zahvalio ovako. Radnicima zahvaljuje sa fleksibilizacijom tržišta rada i sa zakonom o strateškim investicijama. U kapitalizmu radnike poslodavac ne hrani, poslodavac plaća radnike za svoj rad. Ako ministar misli da poslodavci trebaju hraniti radnike onda to znači da oni trebaju otvoriti kuhinje u poduzećima i hraniti svoje radnike - zaključio je Vuljanić. 

Idi na 24sata

Komentari 123

  • fantazist 30.01.2013.

    Dok broj nezaposlenih dp kraja godine debelo pređe brojku od 400.000 bit će krivi poslodavci jer nisu stvorili radna mjesta. A radnici jadni su najbolji na svijetu samo ih nitko ne razumije. Ljudi moji, kriza tek dolazi. Izvucite glavu iz pijeska

  • fantazist 30.01.2013.

    Zapravo, koliko god ovaj ministar bio nesposoban, izjavio je istinu o poslodavcima. Naravno, kao ministar ne smije govoriti istinu nego tapšati sindikate po ramenu i dodvoravati se žutoj štampi da ne izvlače rečenice iz konteksta.

  • Sarmagedon 30.01.2013.

    Da se ispriča svim hrvatskim jadnicima. Kakva korist?

Komentiraj...
Vidi sve komentare