Obavijesti

News

Komentari 123

Sindikati Vrdoljaku: Ispričajte se svim hrvatskim radnicima!

Sindikati Vrdoljaku: Ispričajte se svim hrvatskim radnicima!
1

Ministra (ali i brojne druge) očito bi trebalo vratiti u školske klupe kako bi naučio da je rad taj koji stvara novu vrijednost, ističu sindikati nakon Vrdoljakove izjave

VIDEO

Rječnik dodvoravanja i poniznosti pojedinih članova Vlade RH prema poslodavcima često uzburka želudac. No, kap koja je prelila čašu izjava je ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka na jučerašnjem radnom ručku s poslodavcima koja zavrjeđuje da bude citirana: "Zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike", stoji u priopćenju iz SSSH. Ističu kako je to odraz odnosa poslodavaca i javnih vlasti prema radu i vrijednostima rada.

- Ministra (ali i brojne druge u Hrvatskoj) očito bi trebalo vratiti u školske klupe kako bi naučio da je rad taj koji stvara novu vrijednost. Kapital bez rada može ostvariti samo kamatu u banci - poručuju iz SSSH. 

Kažu kako radnici hrane ne samo sebe, već i svojeg poslodavca i cijelu političku klasu. Smatraju da se ministar mora ispričati svim hrvatskim radnicima te svim radnicima na minimalcu, jer je njima najteže izdvojiti dio plaće za financiranje javnog aparata.

Vukšić: Vrdoljak tretira radnike kao robove

Izjavu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka na jučerašnjem druženju s poslodavcima "Zahvaljujem vam što nam dajete plaću i što hranite svoje djelatnike", žestoko su na konferenciji za medije napali Hrvatski laburisti.

- Tom izjavom ministar Ivan Vrdoljak je promašio ne stoljeće, nego tisućljeće. Vratio se u robovlasničko društvo, jer su robovlasnici na taj način tretirali ljude koji su radili za njih. Gospodin Vrdoljak danas radnike tretira kao robove kojima tajkuni, kapitalisti, pa izgleda onda i Vlada, poklanjaju, svojom milošću, plaću - rekao je zastupnik laburista Branko Vukšić i dodao kako je riječ o jednoj od najskandaloznijih izjava u zadnje 22 godine.

Njegov stranački kolega Nikola Vuljanić rekao je kako ministrovu plaću na kojoj se zahvaljuje, realiziraju poslodavci sa sedam milijardi kuna iz poreza na dobit te radnici iz poreza na dohodak sa 11 milijardi.

- Poslodavcima je zahvalio ovako. Radnicima zahvaljuje sa fleksibilizacijom tržišta rada i sa zakonom o strateškim investicijama. U kapitalizmu radnike poslodavac ne hrani, poslodavac plaća radnike za svoj rad. Ako ministar misli da poslodavci trebaju hraniti radnike onda to znači da oni trebaju otvoriti kuhinje u poduzećima i hraniti svoje radnike - zaključio je Vuljanić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)