To je to što me zanima!

Sindikati zbog rafinerije Sisak traže razgovor s Plenkovićem

Sindikati su za srijedu u sisačkom Rafinerijskom domu sazvali skup članova i radnika, na kojem će ih izvijestiti o poduzetim aktivnostima i planovima za daljnje poteze
Vidi originalni članak

Tri reprezentativna sindikata koji djeluju u Ini, Sindikat naftnog gospodarstva, Sindikat INAŠ-a i Sindikat energetike, kemije i nemetala Hrvatske opetovano su u ponedjeljak zatražili sastanak s premijerom Andrejom Plenkovićem o sudbini sisačke Rafinerije, a ako ih ne primi do 16. veljače najavljuju prosvjed Ininih radnika za čiju će organizaciju držati odgovornim isključivo premijera.

Sindikati u priopćenju nakon današnjeg sastanka izvješćuju da su za srijedu, 14. veljače, u 14 sati u sisačkom Rafinerijskom domu sazvali skup članova i radnika, na kojem će ih izvijestiti o poduzetim aktivnostima i planovima za daljnje poteze.

Uprava Ine i reprezentativni sindikati u toj kompaniji razgovarali su proteklog četvrtka o najavi prekida rada postrojenja FCC i HDS jedinice za obradu FCC benzina u sisačkoj rafineriji 1. srpnja, što znači i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovici godine.

Uprava Ine izvijestila je o sastanku kratkim priopćenjem navodeći da je cilj te odluke optimizacija rafinerijskog poslovanja i smanjenja gubitaka. S druge strane, sindikati se i dalje protive odluci o gašenju tih postrojenja, tražeći od Uprave dodatna rješenja za očuvanje radnih mjesta.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lotus_1 12.02.2018.

    Kao da se on kuži u rafinerije.:))) Povjerenstva, analize....strpljenja molim. Upssss ...kaj još nije otkupio Inu?

  • Puky_gbr 12.02.2018.

    Ma daj više odhebati sa ovakvim shranjima. Ako rafinerija nije ekonomski isplativa privatnoj kompaniji kako može državi? Bolje tij 1000 -1500 ljudi držati doma i plaćati im iz proračuna plaće nego uz plaće plaćati i gubitke koje stvara tehnološki proces u rafineriji. Naravno da nije ni jedno ni drugo dobro već je najbolje prihvatiti rješenje koje struka predlaže.

Komentiraj...
Vidi sve komentare