To je to što me zanima!

Sindikati zdravstva nastavili su pregovore pa zatražili stanku

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata, Ivica Babić, istaknuo je kako će pokrenuti postupak mirenja pred GSV-om ukoliko ni u ponedjeljak ne bude rezultata
Vidi originalni članak

Tri zdravstvena sindikata su u ponedjeljak nešto prije 11 sati započeli treći krug pregovora o Kolektivnom ugovoru s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem, javlja HRT. Sindikati se s ministrom nisu uspjeli dogovoriti ni o početnim pozicijama u prethodna dva kruga.

Najavili su kako će krenuti u štrajk zbog smanjivanja plaća i neplaćanja prekovremenih sati te vraćanja prava iz starog kolektivnog ugovora. Za Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi tema za pregovore je važeći kolektivni ugovor za zdravstvo.

Predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata, Ivica Babić, istaknuo je da će pokrenuti postupak mirenja pred GSV-om ako ni u ponedjeljak ne bude rezultata. Dodao je kako su nakon toga vrata širom otvorena, a pred njima je štrajk.

Dva sindikata zatražila stanku

Iz Ministarstva zdravlja su istaknuli u ponedjeljak popodne kako su članovi Pregovaračkog odbora Hrvatskog liječničkog sindikata i Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara-medicinskih tehničara zatražili stanku u pregovorima.

- Za prekid pregovora nije bilo razloga budući da do pregovora o sadržaju prava iz Kolektivnog ugovora nije došlo. Naime, unatoč opetovanim nastojanjima ministra zdravlja, kao predsjednika Pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske, da se pregovori vode o sadržaju Kolektivnog ugovora, Hrvatski liječnički sindikat i Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara-medicinskih tehničara to nisu prihvatili - kažu iz Ministarstva.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • život je lijep 19.08.2013.

    u Vinogradskoj bolnici još koriste olovku i šiljilo :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare