To je to što me zanima!

Sindikatu mirovinskog prijeti stečaj zbog duga od 55 tis. kn

Skraćeni stečajni postupak nad sindikatom bio je pokrenut pa obustavljen lani kada je ZET naveo da prema tom sindikatu ima tražbinu u iznosu od čak 1.29 milijuna kuna koja se temelji na sudskoj presudi iz 2016
Vidi originalni članak

Trgovački sud u Bjelovaru pokrenuo je postupak za otvaranje stečaja nad Sindikatom zaposlenih u hrvatskom mirovinskom osiguranju zbog duga od gotovo 55.000 kuna te je ročište za raspravu o uvjetima otvaranja stečaja zakazao za 16.rujna.

Otvaranje stečaja predložili su Zagrebački električni tramvaj (ZET) i Financijska agencija (Fina), navodeći kako je početkom svibnja taj sindikat imao neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana i u ukupnom iznosu od 54.980 kuna.

DUG OD 16,57 MILIJARDI Fina: Na kraju trećeg mjeseca u blokadi 238.135 građana RH

Osim toga, u sudskom rješenju navodi se da sindikat nema zaposlenih, a postupak utvrđivanja imovine tog dužnika trebala bi utvrdili imenovana privremena stečajna upraviteljica Ivana Brebrić.

Skraćeni stečajni postupak nad sindikatom bio je pokrenut pa obustavljen lani u proljeće, kada je ZET naveo da prema tom sindikatu ima tražbinu u iznosu od čak 1.29 milijuna kuna koja se temelji na sudskoj presudi iz 2016.

Sud je lani u ožujku na temelju toga obustavio provedbu skraćenog stečaja, te je kasnije donio rješenje o otvaranju redovnog stečajnog postupka.

APEL Sindikat: Uključiti radnike u odluke o početku rada vrtića

Sindikat zaposlenih u hrvatskom mirovinskom osiguranju osnovan je 1992. sa sjedištem u zagrebačkoj Mihanovićevoj ulici, a kao osoba za njegovo zastupanje u sudskim se odlukama navodi Marijan Prišlin.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare