To je to što me zanima!

Sinovi političara: Pišu poruke mržnje po 'Fejsu', tuku se...

Slučaj Đakić samo je jedan u nizu. Očev ugled je narušio i sin zastupnika Steve Culeja. Domagoj Culej sudjelovao je lani u tučnjavi u Vinkovcima uz još 12 mladića
Vidi originalni članak

Ivan Đakić (22) isprikom nije uspio ublažiti posljedice svoje objave na Facebooku kada je fotografijom ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu četnika pravoslavcima "čestitao Božić".

Policija će ga prijaviti za kazneno djelo iz prvog stavka 325. članka Kaznenog zakona za javno poticanje na mržnju prema nacionalnoj osnovi. Prijete mu tri godine zatvora.

I Vlada je reagirala na sramotnu objavu Ivana Đakića:

"Slijedom objave Ivana Đakića na društvenim mrežama, Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje takav govor mržnje i poticanje netrpeljivosti. U tijeku je i postupanje nadležnih institucija", kratko se navodi u priopćenju Vlade.

Ovo nije prvi Ivanov ispad. Naime, prije nekoliko dana je novinar Ivan Žada rekao da mu je upravo mladi Đakić prijetio, prenosi Index.

SRAMOTNA I GNJUSNA 'ČESTITKA' Sin Josipa Đakića objavio sliku ustaše koji drži glavu četnika

Prijetio smrću novinaru?

- Mlađi sin Josipa Đakića pred desetak svjedoka zaprijetio je da će me ubiti. Rekao je: ‘Onog Žadu ću zatući, ali ne moram ja prljati ruke. Platit ću, znam već i koga u Zagrebu da to napravi umjesto mene’. Rekao je to pred više ljudi u kafiću koji su mi to ispričali. Nije prvi put da mi prijete, ali prvi put imam svjedoke koji su me odmah nazvali i sve mi prepričali. Nije ugodno - rekao je Žada i dodao da se sve odvijalo na šanku jednog popularnog kafiću u Virovitici. Novinar je, uz to, dodao kako je Ivan rekao da “otac ništa ne smije napraviti pa će onda on”.

OBJAVIO GNJUSNU 'ČESTITKU' HDZ: 'Osuđujemo objavu Ivana Đakića, to je govor mržnje...'

Ovom zastupniku nije prvi put da mora braniti ponašanje svojih sinova. U siječnju 2010. u trajektnom pristaništu Preko na otoku Ugljanu njegov stariji sin Hrvoje Đakić (32) s 1,28 promila alkohola u krvi pokušao je službenim autom tvrtke Zagreb trans ubiti tad 33-godišnjeg Zadranina Predraga Vukčevića.

Prije toga su se posvađali i naguravali ispred diskoteke u Ugljanu. Osuđen je za pokušaj ubojstva na djelomičnu uvjetnu kaznu na način da će izdržati sedam mjeseci zatvora, a preostali dio kazne od godine i pet mjeseci neće se izvršiti ako u roku provjeravanja od tri godine ne počini novo kazneno djelo.

JOSIP ĐAKIĆ: OSUĐUJEM OBJAVU SVOG SINA Ivan Đakić se ispisao iz HDZ-a: Policija ga privela zbog objave

Culejev sin sudjelovao u tučnjavi

Žalio se na presudu, no lani je žalba odbačena. Očev ugled je narušio i sin zastupnika Steve Culeja. Domagoj Culej sudjelovao je lani u tučnjavi u Vinkovcima uz još 12 mladića.

Svojedobno je objavljivao i statuse u kojima je veličao ustaške zločine u logorima tijekom Drugog svjetskog rata. Ulazak u 2017. proslavio je citirajući stihove iz pjesme “Jasenovac i Gradiška Stara”. Na stranicama crne kronike svojedobno je završio i unuk Josipa Manolića nakon što je pucao ispred jednog zagrebačkog narodnjačkog kluba. Sin ustavnog suca Mate Arlovića, Vladimir, skakao je i urinirao 2005. po autima ispred kluba u Zagrebu u koji ga nisu puštali zaštitari.

Tri godine prije je kao maloljetnik udario policajca koji je došao na intervenciju nakon što su ga stanari pozvali zbog narušavanja javnog reda i mira u dvorištu osnovne škole. Javnost nije zaboravila ni takozvani slučaj “Znaš li tko je moj tata?”. Naime, tadašnji članovi Mladeži HDZ-a iz Karlovca, Željko Goršić, Danijel Trupković i Vladimir Vogrinc, završili su na suđenju jer su su prosincu 2010. premlatili 18-godišnjeg Marka Jovkovića u kafiću Astralis.

MOŽE DOBITI TRI GODINE Prijeti mu zatvor: Ivana Đakića prijavit će za poticanje mržnje

Nazor: Misle da su zaštićeni

Ovakvo ponašanje djece političara pojašnjava psihologinja prof. Mirjana Nazor. Ona smatra da si djeca poznatih dopuštaju “bezobrazluke” jer vjeruju da će roditelji zahvaljujući svojim pozicijama sve riješiti.

- Oni iskorištavaju situaciju i poziciju u kojoj se njihovi očevi nalaze. Hoće li se djeca upuštati u, recimo to najblaže, nedolično ponašanje ovisi o tome koliko im je duboko u djetinjstvu usađeno da razlikuju dobro od zla - rekla je Nazor.

Idi na 24sata

Komentari 186

  • križar veliki 10.01.2019.

    zašto nitko ne piše kako su deca iz okolice Vukovara proslavila pravoslavni Božić?Ovaj krelac objavi sliku staru 75 godina svi skaču na zadnje noge,mladi četnici pucaju iz pješačkog naoružanja po Slavoniji i svi šute.Doživjeli smo 90 -e i nametnuti rat u Hrvatskoj i ustaša nije bilo nigdje a bradatih bandita koliko hoćeš,izgleda da je opet dovoljno da se smo presvuku i nitko ji ne ne smije ni spominjati,ova ustašofobija je teška bolest a ne postoji niti dijagnoza niti lijek.Ovo prelazi sve u teški apsurd.

  • 09.01.2019.

    Ovakvi slučajevi su potaknuti upravo dnevnoaktuelnim stanjem u državi ,gdje su često od samoga vrha Vlasti odaslane poruke podrške Ustaštvu ,fašizmu,nacizmu i ostalim pojavama. Ovo je odličan primjer gdje jedna mlađa osoba reklamira stavove sebe i svoga kućnog odgoja te putem društvenih mreža šalje ovakve poruke . U ovom slučaju je to sin Josipa Đakića saborskog zastupnika i člana trenutno vladajućeg HDZ-a.Sve je u potpunosti jasno,nikakve isprike ne dolaze u obzir a, pogotovo ne one sa figom u džepu.

  • utiha 09.01.2019.

    Pod hitno sinčiča u bajbuk, a tatu van iz Sabora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare