To je to što me zanima!

"Šire laži protiv Krstičevića, trebao bi reagirati i DORH"

Očekujemo reakciju Državnog odvjetništva zbog kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih optužbi, kazao je predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić
Vidi originalni članak

Splitski HDZ u srijedu je osudio te lažnim i neutemeljenim optužbama nazvao napise tjednika Nacional da je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević prijavljen za ratni zločin nad srpskim civilima u BiH tijekom akcije Maestral, ocijenivši da bi na takvo širenje lažnih optužbi trebalo reagirati i Državno odvjetništvo.

"Izražavamo punu potporu generalu Krstičeviću i zahvalnost svim hrvatskim braniteljima za sve što su učinili da podare slobodu hrvatskom narodu. Ujedno izražavamo žaljenje i najoštrije osuđujemo širenje lažnih i uznemirujućih optužbi protiv generala Krstičevića i hrvatskih branitelja. Sramotno je da su se u tu kampanju uključili i pojedini mediji u Republici Hrvatskoj", izjavio je predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić na konferenciji za novinare.

Istaknuo je kako iznosi stajalište cijelog splitskog HDZ koji je, kako je rekao, o medijskim navodima protiv generala Krstičevića raspravljao na sjednici u utorak navečer.

Osvrćući se na Nacionalove navode, Škorić je istaknuo kako takvom "kampanjom i specijalnim ratom protiv Republike Hrvatske ne postoji nijedan hrvatski branitelj koji ne može biti osuđen", što je "krajnje nedopustivo".

"Stoga očekujemo reakciju Državnog odvjetništva zbog kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih optužbi", kazao je Škorić i dodao kako je u kontekstu nedavnog obilježavanja vukovarske i škabrnjske tragedije u potpunosti neprihvatljivo da se više do 20 godina nakon Domovinskog rata zločini nad Hrvatima ne procesuiraju.

Tjednik Nacional u novom broju, u tekstu pod naslovom "Krstičevića terete za masakr 32 izbjeglica, žena i djece", piše kako je protiv Krstičevića podnesena kaznena prijava za ratni zločin nad srpskim civilima u BiH u rujnu 1995.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • istox 24.11.2016.

    negdi sam pročitao da je on nećak od pokojnog generala Bobetka. To je laž, garant

  • jozabroz 24.11.2016.

    dorh?))))))) pa sad im je u interesu da ne reagiraju, isto ko u slucaju afera drugova iz partije,,)))))

  • efteling 24.11.2016.

    Nista neobicno za Hrvatsku.vama osudjeni ratni zlocinac sedi u Saboru mogao je i on ministar biti...ili ministar Hasan ide na otvaranje monumenta osudjenom teroristi...Obogatio se jeste a da li je zlocinac to ne znam,ali kao EU-drzava Hrvatska bi ga makla sa pozicije dok se to ne istrazi.Ne mogu zamisliti da bi neko u Nemackoj ili Holandiji ostao u poziciji posle ovakvih natpisa...ali Hrvatska je mala nacionalna i pre svega Balkanska drzava gde je ovo sasvim normalno...a svi drugi koji je napadaju zbog toga jednostavno ljubomorni...hehehe...No dobro bitno je da Plenki boy ima resenje za Ukrajinu...tako da nije sve crno kako se cini...

Komentiraj...
Vidi sve komentare