To je to što me zanima!

Širi se nova prevara mailom, Porezna uprava upozorava na lažne poruke o povratu poreza

Porezna uprava savjetuje građane da izbjegavaju ustupanje svojih lozinki i računa e-pošte drugim osobama ili servisima, promijene svoje postojeće lozinkie novima
Vidi originalni članak

Zbog velikog broja prijava o lažnim porukama​ u​ kojima se od​ poreznih obveznika traži uplata poreza ili ih se obavještava da im je odobren povrat, Porezna uprava upozorava da je riječ o lažnim (phishing) porukama uz poziv građanima da takvu e-poštu brišu.

Lažni mailovi pristižu s različitih adresa i domena pa se porezni obveznici pozivaju da dodatno provjeravaju adrese i sadržaj poruka, poručuje Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

KRUŽE MAILOM Udruga banaka i Porezna upozorili su na nove phishing kampanje: Na ovo treba paziti

Građane Porezna uprava moli da takve e-mailove brišu i s oprezom postupaju sa​ sumnjivim porukama, osobito onima s dozom hitnosti.

Radi izbjegavanja budućih neugodnosti odnosno mogućih kompromitacija, Porezna uprava savjetuje građane da izbjegavaju ustupanje svojih lozinki i računa e-pošte drugim osobama ili servisima, promijene svoje postojeće lozinkie novima te koriste "drugačije jače lozinke za svaki pojedini internetski servis".

Savjetuje građane i da uvijek budu na oprezu kome šalju povjerljive poruke odnosno podatke te da budu oprezni pri otvaranju privitaka od​ nepoznatog pošiljatelja​.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • dvizjak 28.01.2023.

    toliko o internetu

  • Cipelcug 28.01.2023.

    K jarcu, kako to da moja malenkost ne može nikako izraditi svoju zakonitu polovinu, a još teže dobrostojeću i dobrodržeću tajnu simpatiju.

  • Amerikanis Vulgaris 28.01.2023.

    A "prava" porezna uprava je kao postena jel da.

Komentiraj...
Vidi sve komentare