To je to što me zanima!

Sirija je pristala na ruski plan: "Predat ćemo kemijsko oružje"

Barack Obama je rekao da je ruski prijedlog da sirijsko kemijsko oružje bude pod međunarodnom kontrolom 'potencijalno pozitivno' te da će prijedlog razmotriti
Vidi originalni članak

Sirijski režim je prihvatio prijedlog Rusije te će svoje kemijsko oružje staviti pod kontrolu međunarodne zajednice, javlja Yahoo News koji je objavio vijest od Reutersa. 

- Jučer smo pregovarali s ruskim ministrom vanjskih poslova, a navečer smo odlučili prihvatiti ruski prijedlog - rekao je Valid al Mualem, sirijski ministar vanjskih poslova. Dodao je i kako su ruski prijedlog prihvatili kako SAD više ne bi imao razloga za agresiju. 

Barack Obama je pak rekao kako  je ruski prijedlog da se sirijsko kemijsko oružje stavi pod međunarodnu kontrolu 'potencijalno pozitivan' te je obećao da će prijedlog ozbiljno razmotriti i uzeti ga s rezervom. U međuvremenu američki Senat odgodio je glasovanje o rezoluciji kojom bi se dopustila vojna akcija u Siriji. Glasovanje je trebalo biti u srijedu. Barack Obama želi čuti američki narod. 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • KristijanJozić 11.09.2013.

    Obamu vidim kao gustera koje je zlo , kao vecina ljudi u vrhu Amerike , dok je sire manje poznato po tome. Covjek na trecoj slici do Obame, cini mi se ogorcen i u mukama sto se nalazi tu i sto je primoren slozit se sa svim mada se ne slaze i shvaca sistem. A Vođa Sirije, tesko je reci kad je to narod u kojem cuci zlo ma da ga netko okrene na dobro netko na lose, ali ipak mislim da je Asaid tu zrtva , nemocan je u svojoj poziciji, dok pobunjenici ratnici vojska ( znaci ne civilni narod kako bih nazvao ) se bore za vlast , amerika tu vidi korist i mjesanje i pravljenje dodatne pobune, a Asaid je u samoobrani izjavio da ce se osjetiti posljedice ako napadne , sto je normalno i ocekivano mada mu nije do rata i ratovanja , da je suprotno nebi dirao Siriju vec bi gledao vece lukove ... ma da tu igraju 2 velika zla i jedno manje, sama Amerika jedno zlo i pobunjenici koji nisu domorodci, vec banda koja siri svoje bolesne ideje , a medju pobunjenicima ima najmanje Sirijica a pomoc im stize sa svih strana svijeta ako me razumijete

  • The_Man 11.09.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 6 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Fozit 10.09.2013.

    Sad Ameri na strani muslimanski ekstremista koji su oni licemjeri. Sigurno će da napadnu. Sirijska nafta je cilj a ne zaštita bio koga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare