To je to što me zanima!

Siriji prijeti totalni rat: Vojska ušla tenkovima u grad Alepo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sirijske snage u rano jutro počele su granatirati pobunjeničke položaje u sjevernim pregrađima Damaska izazivajući masovnu paniku i bijeg tisuća stanovnika
Vidi originalni članak

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad uputio je u srijedu ujutro tisuće vojnika i tenkove prema Alepu u kojem sirijska vojska danima napada pobunjeničke snage sa zemlje i iz zraka, uvlačeći tako najveći grad u zemlji u totalni rat. 

Sirijske snage u rano jutro počele su granatirati pobunjeničke položaje u sjevernim predgrađima Damaska izazivajući masovnu paniku i bijeg tisuća stanovnika probuđenih iz sna, i to snažnim eksplozijama i zvukom vojnih helikoptera. 

Svjedoci i predstavnici pobunjenika kažu da je prekinuta opskrba strujom i telefonskih vezama. 

Posljednjih dana nasilje u Siriji, koje traje već 16 mjeseci, od sukoba s pobunjenicima u udaljenim pokrajinama prerastao je u rat za nadzor nad dva najveća grada - Alepa i glavnoga grada Damaska, u kojem su borbe izbile prošli tjedan. 

Snage predsjednika Bašara al-Asada pokrenule su snažne napade na oba grada i uglavnom su potisnule pobunjenike iz četvrti koje su držali u glavnom gradu te su se sada okrenule Alepu, trgovačkom središtu na sjeveru zemlje. Sirijske snage sinoć su napale i džamiju u blizini grada Hame gdje je ubijeno 15 vjernika. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • brko1 26.07.2012.

    A lepo, bre

  • LongliveUSAforever 26.07.2012.

    Zadnji trzaji tiranina i njegove strahovlade potpomognute Ruskim ostarjelim tenkovima,,,uskoro ce ga snaci sudbina Gadafija i sakrivat ce se po kanalizacijama Damaska.

  • 01 25.07.2012.

    taj narod ne zna ni drugaćije živiti,nego samo ratovati a Obama što će on taj samo gleda ima li još koji BAL u bijeloj kući .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare