To je to što me zanima!

Sirijska vojska napala Alepo: Počela je 'majka svih bitaka'

Grad je pod snažnom topničkom vatrom. Tenkovi sirijske vojske kreću prema jugouzapadnim dijelovima Alepa. Otpor vojsci pruža oko 4000 pobunjenika
Vidi originalni članak

Režim predsjednika Bašara al-Asada bez obzira na upozorenja krenuo je u veliki napad na grad Alepo. Očevici tvrde da je mnogo poginulih i ranjenih, javlja BBC.

- Vodi se odlučujuća bitka, majka svih bitaka - tako su provladine novine opisale stanje na terenu, javlja HRT. 

Grad je pod snažnom topničkom vatrom. Tenkovi sirijske vojske kreću prema jugouzapadnim dijelovima Alepa. Otpor provladinim snagama pruža oko 4000 pobunjenika. Oni tvrde da su uništili nekoliko tenkova. 

- Na temelju dokaza prikupljenih iz raznih vjerodostojnih izvora, visoki povjerenik smatra da su počinjeni zločini protiv čovječnosti te da se i dalje provode - izjavio je glasnogovornik povjerenika UN-a za ljudska prava, Rupert Colville.  

Ankara je pozvala svijet na poduzimanje hitnih koraka. 

- Sirijski režim ubija i masakrira vlastiti narod. Pred tim gomilanjem snaga u Alepu i posljednjim izjavama o uporabi kemijskog oružja za masovno uništenje ne možemo ostati puki promatrači, tvrdi turski premijer Recep Erdogan. 

Erdogan kaže da turski predstavnici u Siriji svjedoče o velikom broju raseljenih obitelji i djece koji napuštaju domove pred napadima. Njihove su potrebe velike. Nema dovoljno hrane, vode, lijekova i drugih potrepština. 

Bitku za Alepo mnogi smatraju ključnom. Oporba i pobunjenici bore se 16 mjeseci da svrgnu s vlasti predsjednika Bašara al Asada. U sukobu pobunjenika i provladinih snaga dosad je poginulo 17 tisuća ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • ZMIJA1 29.07.2012.

    Žao mi je Sirijaca i Sirije, kad se američka politika umješa mislim da im nema pomoći. Ovo je samo borba za nadmoć Amerike nad Rusijom,.. prvo je rušenje Sirije a onda Irana.. žalosno

  • razuman2 28.07.2012.

    artukovicu pored Vas sveznalica meni je jako drago i ponosim se tim sto neznam nista.

  • zagrebcan 28.07.2012.

    Uh dosta je tog rata ljudi pate i djeca ginu dao bog da to stane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare