To je to što me zanima!

Sirijski ministar: Slomit ćemo otpor pobunjenika u Alepu!

Ministar je uvjeren u pobjedu vladinih snaga, dok istovremeno Jordan otvara prvi izbjeglički kamp za sirijske izbjeglice. U Alepu je u subotu poginulo 29 ljudi
Vidi originalni članak

Crnoj statistici od 20 tisuća poginulih, od kada su izbili nemiri u Siriji u ožujku prošle godine, iz sata u sat pripisuju se novi stradali zbog akcije na grad Alep koju je poduzela vojska kako bi iz ruku pobunjenika uzela kontrolu nad najvećim gradom u državi. U samom gradu, od jučerašnjeg nastavka nemira, smrtno je stradalo 29 ljudi, dok je u cijeloj državi život izgubilo najmanje 168 ljudi, javljaju agencije.

Snažna poruka pobunjenicima odaslana je i s političkog vrha po kojoj sav njihov otpor u tom gradu mora biti slomljen. Sirijski ministar vanjski poslova Walid Moualem tijekom svog posjeta Iranu, najbližem savezniku Assadovog režima, izjavio je kako će njegova država pobijediti pobunjenike.

Vođe sirijske opozicije zbog nastalog stanja zatražile su od međunarodne zajednice da ukinu embargo na uvoz oružja te im dopusti da se naoružaju.

- Mi želimo oružje koje će zaustaviti zrakoplove i tenkove, izjavio je predstavnik sirijske oporbe Abdulbaset Sayda za AFP novinsku agenciju.

Pred sve lošijim stanjem u Siriji, na tisuće izbjeglica svoju novu privremenu adresu  pronalaze u susjednom Jordanu, gdje je otvoren i prvi izbjeglički kamp.

Kamp Zaatari, oko  11 kilometara od sirijske granice već na otvorenju primio je 10.000 izbjeglica, ali kapacitet mu je smještaj za 100.000 ljudi.

Svakoga dana u  Jordan dođe 2000 izbjeglica koji spašavaju glavu na taj način pred ratnim sukobom u svojoj državi.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • željkop 30.07.2012.

    Nije mi jasno zašto se bune. Što nije u redu? Ameri će im dovesti slobodu, demokraciju, pravo izbora.... kao i u Afganistanu, Iraku, Libiji. A oni se bune nešto. Dobro ajde instalirat će im i islamiste, alkaidu ali oni su i tako pretežno muslimanska zemlja.

  • LongliveUSAforever 29.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • libeluli 29.07.2012.

    Tako su pričali i u Libiji neki Musa Husa i šta ti ja znam tko već ne, ali Ameri i njihovi sateliti odlučili drugačije... na žalost Libije i libijskog naroda...

Komentiraj...
Vidi sve komentare